Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Webb-TV: Amsterdam vann Holland Series

Den holländska basebollfinalen blev ideligen försenad pga regn - men när den väl kom igång kunde inget stoppa L&D Amsterdam från att ta hem finalen efter 3-0 i matcher mot regerande mästarna Corendon Kinheim från Haarlem. Och holländsk TV var naturligtvis på plats för att sammanfatta finalmatcherna - och vi har klippen från webb-tv!

Amsterdam vann Holland Series

L&D Amsterdam Pirates vann sitt första mästerskap sedan 1990 när man besegrade regerande mästarna Corendon Kinheim (2006, 2007) med 3-0 i matcher. Matcherna slutade 4-3, 6-3 och 12-0.

Den tredje finalmatchen blev en riktig slugfest - för Amsterdam, som slog 21 hits under sju innings och man inledde med en trepoängshomerun av kubanen Fausto Alvarez. Corendons startande pitcher David Bergman höll bara in i den andra inningen, då Amsterdam tog ytterligare två poäng, och han blev avbytt av Duko Jansen. Men Amsterdam gick inte att stoppa denna afton, det blev ytterligare en homerun (grand slam) av Fausto Alvarez och Amsterdam kunde lyfta pokalen på bortaplan i Haarlem.

För Corendon Kinheim var frustrationen tydlig. Man skämde ut sig på hemmaplan genom att förlora stort, men man förlorade även äran på grund av sitt dåliga sportmanship i slutet av matchen, med slängda bollar och söndersparkad utrustning. Ynkligt!

L&D Amsterdam var otippade mästare. I semifinalerna låg man under med 1-2 mot Neptunus samtidigt som pitchingcoachen Tom Geestman slutade med omedelbar verkan - troligtvis efter skilda åsikter om ett pitcherbyte som skedde i den tredje matchen

Sammandrag Finalmatch 3:
Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 0-12


Sammandrag Finalmatch 2:
Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 3-6


Sammandrag Finalmatch 1:
L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 4-3


 Holland Series

L&D Amsterdam - Corendon Kinheim   4-3
Corendon Kinheim - L&D Amsterdam   3-6
Corendon Kinheim - L&D Amsterdam   0-12

Publicerad: 2008-10-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se