Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sjörs ska spela proffsbaseboll i Australien

Sjörs ska spela proffsbaseboll i Australien PITCHER I STURT SAINTS. Proffsbaseboll i Adelaide i Australien väntar leksandspelaren Per Sjörs. FOTO: MATS RÖNNBLAD 2008-10-23 05:50

Tisdag nästa vecka börjar ett riktigt äventyr för Leksands pitcher, Per Sjörs.
Då kliver han på planet till Australien för spel med Sturts Saints i den högsta proffsligan i South Australia.
- Det ska bli jättekul, säger han.

- Ligan i Australien är bättre än den svenska och jag hoppas kunna utvecklas och bli en bättre och starkare kastare, säger den snart 20-årige Sjörs.
Mats Jones i Leksand är det som hjälpt Sjörs till den här chansen. Han har spelat i den här klubben tidigare och mejlade dem och hörde sig för om intresse fanns.
- De var jätteintresserade för pitchers finns det alltid behov av. Det är tänkt att jag ska spela i den högsta ligan, men jag får också vara beredd att hoppa in några matcher för klubbens lag i de lägre serierna.
- Jag har hört från Jones att de ska ha flera bra coacher i klubben och det är bra för min utveckling.

I första hand är det tänkt att Sjörs ska vara i Australien till och med mars. Men går hans klubb till slutspel får han räkna med att bli kvar ytterligare några veckor.

Blir du rik på det här?
- Nej knappast. De har ju aldrig sett mig spela, så flygbiljetten får jag betala själv. Däremot så står de för mat och husrum. Klubben ska också hjälpa mig med ett deltidsjobb så jag får ihop lite fickpengar.
- Men det är inte för att tjäna pengar jag åker. Utan för att utvecklas som basebollspelare och få ett skyltfönster till någon större klubb.

VM-spel i Sverige
Från början var det tänkt att Per Sjörs skulle åka till USA och studera och i samband med det spela college-baseboll.
- Just nu är jag inte intresserad av några studier, utan nu vill jag satsa fullt ut på min idrott och försöka bli så bra som möjligt, så får vi se hur långt det räcker.
Per Sjörs var med i landslaget redan den här säsongen och satsningen med spel i Australien är ett led i att försöka bli bofast i landslaget.
Speciellt nästa år är det intressant med tanke på att Sverige arrangerar ett inledande gruppspel till VM. Mellanrundan sker senare i Holland och VM-slutspelet går i Italien.
Sverige har hamnat i grupp C tillsammans med Kanada, Nederländska Antillerna och regerande olympiska mästarna Sydkorea.
De två bästa är garanterade spel i mellanrundan.
- Sydkorea blir något att bita, men de övriga två ska vi ha chans emot. Så helt omöjligt är det inte att Sverige kan ta sig vidare, säger Sjörs, som hoppas få behålla landslagsplatsen.

HÅKAN ERIKSSON

Publicerad: 2008-10-27

Senast uppdaterad: 2008-11-11

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se