Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kenneth Lindberg har avlidit

Vår förre förbundsordförande och mångårige vän Kenneth Lindberg har avlidit efter en längre tids sjukdom. Kenneth blev 62 år.

Kenneth blev genom sitt stora engagemang en välkänd profil inom svensk och internationell  baseboll och softboll. Med entusiasm, humor och energi skapade han ett arbetsklimat som byggde broar mellan människor och länder och bidrog starkt till en positiv utveckling för våra idrotter såväl nationellt som internationellt.

 

Under tiden som förbundsordförande i Svenska Baseboll och Softboll Förbundet (1988-1996) skedde den starkaste utvecklingen inom baseboll och softboll i Sverige någonsin. Kenneth bidrog på ett alldeles avgörande sätt till detta.

 

På samma sätt var Kenneths engagemang i europeisk softboll starkt bidragande till att fler länder anslöt sig och började spela softboll. Under sin tid som ledamot och sedermera vice-president i Europeiska Softbollförbundet var Kenneth en mycket uppskattad ledare som hade förmågan att ena medlemmarna till gagn för utvecklingen av europeisk softboll.

 

Under sin aktiva tid som tongivande basebollspelare i Bagarmossen och landslaget visade Kenneth att ”gammal är äldst”. Med sin teknik och erfarenhet var han en ”matchvinnare” som alltid gav oss yngre spelare en lärorik erfarenhet och lyckades behålla sin kvalité som spelare även när han var ”äldre” senior!

 

Vi är många som har många positiva och fina minnen av Kenneth. En god kamrat - lagkamrat, ledare och styrelsekollega – en sann vän som man alltid kunde lita på - alltid med glimten i ögat. Han kommer alltid att finnas hos oss och ”i vårt lag”.

 

Våra tankar och vårt varma deltagande går i denna stund till hustrun Geri och hans fem barn.

 

Mats Fransson Förbundsordförande
Åke Hedberg Förbundsordförande 1971-1982 och barndomsvänPublicerad: 2008-11-13

Senast uppdaterad: 2008-11-14

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se