Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Succé för skolpaketen

Det blev en strykande åtgång när SBSF beställde en ny omgång skolpaket från ISF, International Softball Federation. Totalt skickades 16 skolpaket ut under loppet av tre veckor och nu står lagret återigen tomt.

Av de 16 paketen skickades 15 ut till föreningar för olika projekt inom skolsamverkan - ett paket skickades ut direkt till en skola i Skillingaryd, som haft softboll på programmet i hela 25 år...!

- En fantastisk åtgång på paketen, nu får vi ta en ny kontakt med ISF angående nyleverans av utrustning, säger Kristian Pälviä på SBSFs kansli.

Det enda problemet är att vare sig SBSF eller ISF har särskilt stora lagringsutrymmen och därför påverkas leveranstiden. Men eftersom det var stor geografisk spridning på paketen känns det som om det finns möjligheter för de flesta klubbar att ha skolsamverkan genom att i värsta fall låna utrustning av varandra.

- Det är inte många klubbar som inte tagit chansen att beställa skolpaket för skolsamverkan, vilket i och för sig kan ge skenet av att marknaden är mättad. Samtidigt tror vi att det alltid kommer finnas behov av att serva klubbar med material och här har förbundet en viktig roll för att kunna täcka detta behov, säger Kristian Pälviä på SBSF.

ISF:s skolpaket finns både för låg- och mellanstadium och för högstadie/gymnasium. Två storlekar, främst omfattar detta handskar och slagträn samt catcherutrustningen!

Föreningar som beställer skolpaket för användning i skolsamverkan får hela kostnaden - inklusive frakten - subventionerad genom Idrottslyftet!

Läs mer om SBSF och ISFs skolpaket här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2009-03-31

Senast uppdaterad: 2009-04-01

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se