Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kvartett basebollspelare testar proffslivet i USA

Den kommande veckan skall en kvartett svenska basebollspelare testa livet som basebollproffs i USA. Fyra spelare har fått möjlighet att delta i Pittsburgh Pirates och Detroit Tigers (bilden) Extended Spring Training i Florida, inför landslagets träningsläger där 16-23 maj.

Länk: Inför VM: Landslaget till USA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

De fyra spelarna är Philip Gajzler (Sundbyberg), Peter Johannesen (Stockholm), Björn Johannesen (Stockholm), och Niklas Melin (Rättvik). Direkt efter helgens matcher sätter de sig på flyget till USA och spenderar den kommande veckan i Florida hos Pittsburgh Pirates respektive Detroit Tigers.

Philip Gajzler och Peter Johannesen kommer att vara på Pittsburgh Pirates Extended Spring Camp i Bradenton, Florida; medan Björn Johannesen och Niklas Melin skall vara hos Detroit Tigers i Lakeland, Florida. Till Tiger Town i Lakeland kommer hela landslaget att ansluta för sitt veckolånga träningsläger i Florida med matcher mot spelare från Atlanta Braves, Detroit Tigers och Houston Astros.

 

De spelare som finns i Extended Spring Training är främst spelare som skall spela i "Single A" ligorna (som inte startat än) samt spelare från MLB som rehabiliterar sig från skador. Till exempel spelade storstjärnan Alex "A-rod" Rodriguez i New York Yankees Extended Spring Training tills i onsdags denna vecka. Så det finns chans för de svenska spelarna att både få chansen att träna med rehabiliterande storstjärnor samt med framtida proffsstjärnor.

Lagen i Extended Spring Training spelar matcher precis som under den ordinarie vårträningen, men matcherna är mer inofficiella med fri entré och inga officiella serietabeller finns. Prio för Extended Spring Training är att förbereda de yngre spelarna för sin första proffssäsong på "Single-A" nivån.

Och för Sveriges del blir det ett gyllene tillfälle att förbereda sig för höstens VM-deltagande under förstklassiga förhållanden! 

 

Publicerad: 2009-05-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se