Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Läget inför årets landslagsturneringar

Efter en toppen helg i Norrköping ett par veckor sedan börjar de båda landslagen ta form. Men för att få mer ”kött” på benen åkte förbundskaptenen Mattias Grimstoft upp till Enköping den gångna helgen, där han fick se väldigt bra softboll.

Jag är imponerad av att både Enköping och Sundsvall har så duktiga unga spelare, som jag ser det var det just dessa i de båda laget som presterade bäst! Vill även ge plus till coacherna som ÄNTLIGEN coachar softboll, det var vågade steals, perfekta buntar ja i dessa matcher fanns allt! Mer sådan här softboll i Sverige!

 

Läget med truppen inför sommarens EM:

 

Som läget är just idag så har vi 15 spelare klara inför EM, det fattas en plats, vilken vi skall ha klart senast den 21 maj. Av dessa 15 spelarna kommer tre från USA men har svenska pass, dessa är Tess Granath, Hanna Gehr, Kelhi Washington (ovan) - sedan har vi ju Annakarin Solén-Westling som spelar i Holland och de övriga kommer från vår svenska serie: Amanda Karlsson, Annsofie Rickardsson, Priya Mohlén (Skövde), Minna Kulokorpi, Ulrika Fränzén (Söder) Theresia Östling, Elsa Sjögren, Sofia Svensk (Sundsvall), Jonna Källström, Ingrid Törnberg (Enköping) och Karin Hjelm (Leksand).

Dessa är klara för Prag och EM nu till sommaren, Efter den 21 maj kommer det ytterligare info om detta lag! Men vill ni redan nu kolla in spelschemat inför sommarens EM - klicka då här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Läget inför Juniorturneringen i Apeldoorn

Sedan har vi vårt junior/utvecklingslandslag som skall till Apeldoorn (Holland) i sommar. Där vi skall försvara vårt GULD från förra sommaren! Under denna vecka kommer det förutom spelet i turneringen, vara mycket träning och även en del tränings matcher. Men det viktigaste under denna vecka är vår utveckling i pitchning!

Vi kommer att åka med 18 st tjejer, i dagsläget har vi 16 st klara! Dessa tjejer är: Mathilda Strid, Malin Ellström, Lisa Ingels (Leksand) Frida Sahlin, Frida Höglund (Sundsvall) Lina Larsson (Skövde) Helena Olander (Danmark) Julia Johansson, Johanna Melin, Olivia Gustavsson (Söder), Emelie Walliander, My Thörnblom, Amanda How, (Enköping).

När det gäller detta laget hoppas vi att allt skall vara klart till den 17 maj.. Här kommer även hemsidan till Apeldoornturneringen  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. dit vårt junior/utvecklingslandslag skall åka:

 

Med vänlig hälsning

Mattias Grimstoft
Förbundskapten softboll

Publicerad: 2009-05-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se