Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll rapport från helgen

Två säkra segrar för Skövde mot Göteborg På söndagen gästades Skövde Saints och Lillegårdens sporfält av softbollseriens nykomlingar Göteborg, Hajarna.


Match 1

Göteborg inledde starkt och tog ledningen direkt med 1-0 i första inningen efter att rutinerade Maria Jönsson rundat samtliga baser.
Skövde vaknade till först i tredje inningen då man tog hela 5 poäng efter många fina hits. Tack vare Charity Butlers pitchning och en stark defensiv i övrigt kom endast två av Göteborgs slagmän ut på bas under resten av matchen. Skövde fortsatte att slå bra matchen igenom och tog 7 poäng i den tredje inningen.   Göteborg kom aldrig tillbaka och matchen bröts i toppen av den femte inningen vid ställningen 12-1 till hemmalagets favör.

Skövdes Maria Bergström skötte sig utmärkt i slagboxen och var 3 för 3 med tre fina singlar och Lina Larsson var 2 för 3 med en singel och en dubbel.
Göteborgs Maria Jönsson var 2 för 3 med två singlar.

Match 2

Match nummer två inleddes på samma sätt som den första och bortalaget kunde ta poäng direkt efter fina hits av Maria Jönsson och Petra Holm. Skövde svarade dock direkt och återtog ledningen med 3-1 i den första inningen.
I den andra inningen började Skövde slarva lite i defensiven vilket ledde till att Göteborg hade laddade baser. Man kunde dock reda ut situationen efter att Lina Larsson fångat en snygg lyra på första bas som sedan följdes av ett double play då Ann-Sofie Rickardson fångat en lyra på centerfield och sedan kastat in bollen till Mia Carlsson på andra bas där en Göteborgare inte taggat upp. Skövdes Priya Mohlén var väldigt stabil i pitchercirkeln vilket gjorde att Göteborgarna inte kunde ta några mer poäng i matchen medan Skövdes slagträn var glödheta och man raddade upp hits efter hits. Även denna match bryts i toppen av den femte inningen och slutar 12-1 till Skövde.

Skövdes Lina Larsson fortsatte att dominera i slagboxen och var 3 för 3 med tre singlar. Charity Butler var även hon 3 för 3 med två singlar och en dubbel. Amanda Karlsson har inlett säsongen 2009 med riktigt bra slagning och fortsatte med det även denna match, 2 för 3 med en singel och en dubbel.

Bortalagets Petra Holm visade prov på några fina buntar och bra spel på shortstop.

 

Delad pott för Eagles i Göteborg‏

Första matchen spelade Eagles inte bra. Skakig pitching från båda lagen och inte så bra catching från Eagles sida med många bollar bakom catchern och när bollen kom i spel så lyckades inte Eagles göra de bränningar som behövdes. Offensivt var det bättre, med aggressiv baslöpning som vanligt. Båda lagen hade nästan identiska protokoll PA, AB, H, SB, BB och HP. Tyvärr orkade inte Eagles riktigt kliva upp till den nivå som man borde spela på och Göteborgs hajar vann första matchen med 14-12.

 

I andra matchen visade Eagles en helt annan sida där man spelade riktigt bra defensivt, med bra pitching och många jättefina spel och Göteborg kunde bara ta tre poäng i hela matchen. Offensivt spelade Eagles bra. Göteborg satte in en orutinerad pitcher som trots allt gjorde en under omständigheterna godkänd insats, men det blev lite för många walk och Eagles slog många hits. Sanna Hermansson dominerade offensivt med 4 hits på 4 AB, 1 HR och en dubbel med 7 RBI. Matchen bröts efter 4 innings och ställningen blev 19-3 till Eagles

 

Enköping vann över Leksand

Leksands unga tjejer bjöd upp till bra spel mot Enköping. I båda matcher var det jämt fram till 5:e inningen. Sedan tappade Leksand på pitchingsidan. I första matchen slog Enköpings Ingrid Törnberg en homerun in the park. Leksands amerikanska nyförvärv Heather Collins slog en homerun över staket. Mycket bra spel av Emma Tegth-Nordin i Leksand. Enköping vann första matchen med 20-4 och andra med 16-8.

Publicerad: 2009-05-26

Senast uppdaterad: 2009-05-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se