Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ett första steg mot basebollgymnasium i Sundbyberg

Pressmeddelande från Sundbybergs Stad och Sundbyberg Heat: Löfströms gymnasium och Sundbyberg Heat inleder samarbete kring baseboll och softboll!

Löfströms gymnasium och den lokala baseboll och softbollföreningen Sundbyberg Heat har träffat en avsiktsförklaring för att tillsammans erbjuda gymnasial utbildning med inriktning elitidrott där två av specialidrotterna ska kunna vara baseboll och softboll.

Målet är att denna utbildning ska starta höstterminen 2010. Basebollföreningen ska tillhandahålla ansvarig tränare med högsta nationella behörighet och den grenspecifika utrustning som behövs för att eleverna ska kunna träna. Skolan ansvarar för övrig utbildning och att skolverkets kursmål och betygskriterier uppfylls.

- Baseboll och softboll är spännande idrotter, säger Jörgen Smederöd, som är idrottsprofilansvarig på Löfströms gymnasium. Med den satsning som nu görs mellan basebollen och Sundbybergs Stad känns det naturligt att ge dem som vill utöva sporten en möjlighet att kombinera det med gymnasieutbildningen.

- En av målsättningarna med samarbetet mellan Sundbybergs stad och Svenska Baseboll och Softbollförbundet är att stärka sportens position i Sundbyberg och även i regionen. Med den kommande VM-turneringen och den nya nationalarenan för baseboll kommer intresset och möjlighetena för verksamheten att öka, säger ordföranden i Sundbyberg Heat, Anne Melin.

- Den nu inledda samverkan mellan Löfströms gymnasium och basebollföreningen är helt i linje med de grundläggande intentionerna i samarbetsavtalet mellan Sundbybergs stad och det svenska förbundet. Det är vår vilja att stärka basebollsporten och Sundbyberg som idrottsstad och då är ungdomarnas intresse och medverkan av långsiktig betydelse för att kunna förena bredd och elit, säger kommunalrådet Jan Jogell (S).

För mer information vänligen kontakta:
Jörgen Smederöd, Idrottsprofilansvarig på Löfströms gymnasium, Tel.08/706 89 68
Anne Melin, Sundbybergs Heat, Mobil.076/235 49 77
Jan Jogell, Kommunalråd (S), Mobil.0708/26 83 85

Publicerad: 2009-06-06

Senast uppdaterad: 2009-06-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se