Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Juniorlandslaget läger i Leksand, clinic med Dave Clark

Juniorlandslaget baseboll är i Leksand denna vecka på träningsläger och landskamper mot Storbritanniens juniorlandslag. Veckan inleddes med en clinic med Dave Clark.

Torsdag 25 juni, Sommarland och double header

 


 

För att få ett avbrott från all baseboll tillbringade båda juniorlandslagen en förmiddag på Sommarland. I strålande solsken åkte grabbarna (ja även några av coacherna, trot eller ej) i full fart nerför åkattraktionerna.

Efter lunch spelade Sverige Storbritannien 2st 7-innings-matcher, seger för Storbritannien med 9-7 i första och Svensk seger i andra med 6-2 efter mycket bra pitching av Sverige i andra matchen. Den första och hittills enda Homerun under veckan slogs av Alberto Gonzales, Stockholm.

Match 1

SW 001 240 0

GB 023 400 - 

 

Match 2

GB 000 100 1

SW 120 300 -

 

 

 

Onsdag 24 juni, träning samt match SWE/GB J vs Leksand/Rättvik

Dagen inleddes med att båda juniorlandslagen tränade tillsammans, ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Dave Clark instruerade pitching och Sam Dempster höll i outfield. Tony och Micke drillade catchers, pitchers och infielders i PFP:s, alltså pick-offs, buntspel, comebackers, täcka 1B etc. 

På kvällen spelade Sverieg och Storbritanniens lag tyillsammans mot en kombination Leksand/Rättvik. Det blev an riktigt bra match som slutade med seger för Leksand/Rättvik med 2-0.

 

Tisdag 23 juni, första matchen Sverige J vs Storbritannien J

Första matchen i veckan inleddes med seger för Sveriges juniorer.

Sverige J vann med 10-5 efter att under de inledande 6 inningarna visa på väldigt bra spel men där misstagen började komma från båda laget efter sjätte inningen.

GB 000 011 300

SW 101 020 15-

 

Dave Clark Story

Efter lunch på tisdagen berättade Dave Clark om sin uppväxt och sitt liv med baseboll och andra livserfarenheter. Dave kom till Sverige första gången 1981. Många av er ute i Sverige känner Dave och känner igen Dave, för er som inte gör det kan vi kortfattat berätta att Dave fick efter födseln polio och har left sitt liv med att kämpa emot både polio och andra människors syn på hans sjukdom. På grund av polio har Dave inte haft hjälp av sina ben utan har använt armarna och gått med hjälp av kryckor. Daves sätt att berätta och hans erfarenheter berör, att höra Dave prata om hur han kämpat sig fram genom sin uppväxt på kryckor och andra människors negativa inställning (och i många fall även positiva) till hur Dave skulle klara livet som s.k. handikappad. En inspirerande och fängslande historia.

 

Tisdag 23 juni, Brewers Try-Out

Lägret inleddes med att Milwaukee Brewers höll en try-out, Sam Dempster talangscout för Brewers, är även MLB Envoy och är placerad i bl.a. Storbritannien under sommaren 2009. 15 spelare provade att springa 60 yards, kasta och slå, formatet liknande det som MLB följer årligen på MLBEA try-outs.  

Publicerad: 2009-06-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se