Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rapport från Leksandsbröd Cup

Efter två dagar av fantastiskt sommarväder kan premiären av Leksandsbröd summeras som en succé. Stockholm vann A-pojkklassen medan Leksand tog hem titeln för B-pojkar.

Länk: Bilder och resultat från Leksandsbröd Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Medverkade gjorde omkring 130 spelare från Stockholm, Gävle, Sundbyberg, Stoeryd (Tranås), Sundsvall och Leksand.

Leksands A-pojkslag (13-15 år) gjorde en mycket fin avslutande match, och vann mot Gävle vilket gav en andra plats i cupen. En mycket stark insats då fler spelare gjorde sin första match på stor plan. Stockholm vann hela turneringen efter två avgörande segrar mot Leksand och Gävle på söndagen.

Leksands B-pojkar (10-12 år) vann sin åldergrupp efter flera mycket rafflande matcher, med både uddabollsvinster och en uddabollsförlust. I finalen mötte Leksand Sundbyberg, och det var en riktigt spännande historia som den talrika och engagerade publiken bjöds på. Leksand B-pojkar vann tillslut en välförtjänst en seger i den första upplagan av Leksandsbröd Cup.

Många av de besökande lagen tog chansen att börja cupen med ett besök på Sommarland i fredags, innan matcherna satt igång på allvar på lördagens morgon. På lördagskvällen anordnades en barbecue som över 130 spelare avnjöt i skön kvällssol. De 10 lagen var spridda på olika boende runt om i Leksand, och det behagliga avståndet till planerna var mycket uppskattat bland de gästande lagen.

Publicerad: 2009-06-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se