Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Pilotprojekt för föreningsutveckling

Under Verksamhetskonferensen presenterades ett pilotprojekt för föreningsutveckling. Det går ut på att under ett år ska föreningar i nära samråd med SISU och SBSF driva sin verksamhet utfifrån sina förutsättningar och uppsatta mål.

Många föreningar har svårt att rekrytera nya medlemmar, ledare, spelare, ungdomar till sin verksamhet. Man brottas med ekonomiska bekymmer, har dåliga planförhållanden m.m. I många föreningar finns det EN eldsjäl som gör allt vilket gör att föreningen står och faller på denna person.

Under Verksamhetskonferensen presenterades ett pilotprojekt för föreningsutveckling. Det går ut på att under ett år ska föreningar i nära samråd med SISU och SBSF driva sin verksamhet utfifrån sina förutsättningar och uppsatta mål. Varje förening får tilldelad en föreningskonsulent/processledare från SISU som bistår med kunskap och litteratur. Tanken är att 4-5 föreningar ska delta i projektet under detta första år. Sedan ska det utvärderas innan en eventuell fortsättning.Projektstart blir runt 1 december 2009. Varje förening ska under nästa års Verksamhetskonferens redovisa hur året har gått. Om projektet faller väl ut ska alla föreningar ges möjligheten till samma utvecklingshjälp. Vill er förening vara med i projektet? Skicka då en ansökan med en kort beskrivning av er förening. Vilka brister ni har, vad ni behöver hjälp med och kanske vad ni har för mål och styrkor. Vi ser gärna att föreningar från olika delar av landet, med olika kulturer, förutsättningar, och storlek, söker. Maila er ansökan till Bigge Svendsen bigge@bigge.se Öppnas i nytt fönster. eller Henrik Jörgensen henrik.jorgensen@tyrens.sesenast den 6 november.

Publicerad: 2009-11-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se