Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kuba: Bell slog två grand slams i premiärinningen

Kubanske landslagsoutfieldern och sluggern Alexei Bell ringde in den nya säsongen i Kuba på bästa sätt. Han slog två grand slams i första (!) inningen för sitt Santiago de Cuba när de besegrade Camagüey med 24-0.

Med sin prestation (två grand slams i en inning) gjorde han detsamma som endast en spelare i MLB klarat av genom tiderna (Fernando Tatis 23 april 1999) - men det som gör detta så spektakulärt var dels att det skedde i första inningen av säsongspremiären, dels att Bell inte var färdig med slagträt för dagen.

När matchen bröts i den sjunde inningen var Alexei Bell 4 för 4 med en walk, en dubbel, två homerun och totalt 12 rbi's...

 

Det blev en mycket trevligare säsongsstart för 26-årige Alexei Bell 2009-2010 än fjolårssäsongens premiär.

Efter att Bell slagit rekord med 31 homeruns och 111 rbi säsongen 2007-2008 och dessutom korats till bästa slagman vid OS i Peking (slaggenomsnitt på .520) blev han skadad i säsongsupptakten då han fick en fastball i ögat (!) av Pinars högerhänte pitcher Yunieski Maya. Det gav honom dels synproblem, dels en minskad aggressivitet vid plattan som medförde att han inte kom med i Kubas World Baseball Classic lag 2009, och slutade nationella säsongen med endast 11 homeruns även om en bra avslutning höjde upp hans slaggenomsnitt till .288.

 

Tyvärr drabbades hans lag Santiago de Cuba av ett stort avbräck då pitchern Norge Luis Vera, 38, är borta för säsongen efter att ha skadats allvarligt i ett bråk utanför hans hem. Enligt rapporter var han inte på spelarhotellet då han återhämtade sig efter influensa i bostaden - men skadades när han försökte medla i ett bråk utanför bostaden där familjemedlemmar var involverade.
Enligt sjukhusrapporterna hade Norge Luis Vera fått kraftiga ansikts- och nässkador, som krävde rekonstruktiv plastikirurgi, efter att ha blivit slagen med ett trubbigt och tungt föremål, troligtvis en tegelsten eller liknande.

 

För mer nyheter från den kubanska basebolligan - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Publicerad: 2009-11-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se