Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

ESF söker fler tekniska delegater

Sverige är väl representerat med tekniska delegater (s.k. "technical commissioners") inom basebollen med Peter Ström i spetsen, som har meriter bl.a. från OS i Sydney och flera VM-turneringar. Men inom softbollen är det inte lika välbeställt. Det hoppas SBSF och Europeiska Softboll Förbundet råda bot på!

Har du flerårig erfarenhet från svensk och internationell softboll? Kunnig inom softbollens regler? Pratar flytande engelska? Möjlighet att arbeta ideellt vid 1-2 turneringar per år (resor, mat och boende är dock naturligtvis betalt)?

Då kan du nomineras till att arbeta som Technical Commissioner för softboll.

Har du dessutom flerårig erfarenhet från dömning såväl internationellt som nationellt kan du nomineras till att arbeta som Umpire Commissioner för softboll.

 

ESF söker nu nämligen både Technical Commissioners och Umpire Commissioners för sina framtida turneringar. ESF nominerar och bekostar ett antal Technical Commissioners och Umpire Commissioners till sina årliga turneringar.

Att vara Technical Commissioner eller Umpire Commissioner inom idrotten är ett väldigt bra sätt att bibehålla kontakten med idrotten även efter spelarkarriärens avslutande. Det är givande, man får mycket nya internationella kontakter och möjlighet att lära sig mer om den idrott man håller på med.

Syftet med att vara Technical Commissioner är att säkerställa att lagen får likvärdiga förutsättningar att spela i turneringarna, att kontrollera laguppställningar och pass, behandla eventuella protester, och vara en länk mellan lagen, den lokala organisationskommittén, och Europeiska Softboll Förbundet.

Syftet med att vara Umpire Commissioner är att upprätta domarschema för turneringen, löpande utvärdera domarnas insatser för att säkerställa att högsta möjliga kvalitet uppnås till turneringens matcher.

 

Är du intresserad - eller om du har frågor om vad det ytterligare innebär - maila till SBSFs kansli, info@baseboll-softboll.se, före den 10 december så vidarebefordrar vi din ansökan till ESF.*

I samband med anmälan behöver vi uppgifter om följande:

  • Namn
  • Postadress
  • Mailadress
  • Telefon (dagtid)
  • Telefon (kvällstid)
  • Mobiltelefon
  • Motivering varför du skulle passa som TC alt UC
  • Kort beskrivning av meriter

* SBSF äger rätt att nominera maximalt två Technical Commissioners och två Umpire Commissioners till ESF. ESFs styrelse kommer sedan välja bland nomineringarna för att utse de som får förtroendet att arbeta på ESF-turneringarna 2010.

Publicerad: 2009-11-19

Senast uppdaterad: 2009-11-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se