Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Giants starkare än Tigers i Asian Series

När vinnarna i den japanska och koreanska ligan möttes i Asian Series blev det japansk seger, då Yomiuri Giants vann över Kia Tigers med 9-4.

Matchen var dock jämnare än vad siffrorna antyder. Kia Tigers ledde med 3-1 in i den sjunde inningen innan Tigers bullpen imploderade totalt och tillät sju poäng för de japanska mästarna. Därmed kastade man bort den fina start som Tigers Yang Hyeon-Jong som gav sitt lag med 5 2/3 poänglösa innings (endast tre hits och en walk med sex strikeouts).

Tigers tog ledningen genom tre rbi's av Na Ji Won som slog en poänggivande singel i första inningen och en tvåpoängs singel i den femte inningen. Michihiro Ogasawara slog en tvåpoängshomerun i den sjätte inningen och reducerade ledningen till 2-3 innan MVP:n Shinnosuke Abes slog en trepoängs homerun som gav Giants ledningen med 5-3. Alex Ramirez följde upp med en tvåpoängssingel och ytterligare två singlar gav resten av poängen i inningen.

Totalt skickade Giants upp 12 slagmän i den sjunde inningen, som slog sex hits.
- Det var synd att vår bullpen var så ineffektiv i den sjunde inningen. Omognaden och orutinen hos våra unga spelare lyste igenom på den här nivån, kommenterade Tigers manager Cho Burn Hyun efter matchen.

För Giants manager Tatsunori Hara var det slutpunkten på en mycket framgångsrik säsong personligen.
Efter att ha lett Japans landslag till segern i World Baseball Classic noterade han även full pott för klubblaget Yomiuri Giants med segern i Japan Series och Asian Series.

Men han vägrade ta all ära för framgångarna:
- Det handlar inte om mig. Jag välsignades med fantastiska spelare och supportar på vägen, kommenterade den forma spelarstjärnan i Yomiuri.

 

Genom segern fick Yomiuri Giants större delen av prispotten, drygt 1.5 miljoner kronor medan Kia Tigers fick nöja sig med knappt 400.000 kronor för andraplatsen.


2010 expanderar Asian Series till fyra lag

I samband med årets asiatiska final meddelade man att Taiwan kommer stå värd för Asian Series nästa år, och att man då kommer ha fyra lag med. Det blir segrarna från ligorna i Japan, Sydkorea, Taiwan och Kina (!) som möts i klubbmästerskapet för Asien då.

Japan har hittills vunnit samtliga fyra Asian Series som spelats sedan starten 2005. 

Publicerad: 2009-11-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se