Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Förbundsmöte lyfte vikten av Antidopingarbete

I samband med Förbundsmötet genomfördes ett kunskapstest och deltagarna fick lära sig mer om hur man "Vaccinerar klubben mot doping". Tycker du att doping är fel väg att gå? Då ska du definitivt läsa vidare!

På den internationella arenan har framförallt baseboll ett skamfilat rykte med anledning av flera uppmärksammade dopingfall. Samtidigt har vi inom SBSF aldrig haft ett positivt dopingfall och för vår fortsatta trovärdighet är det oerhört viktigt att det så förblir.

 

Samtliga medlemsföreningar rekommenderas därför starkt att vaccinera sina föreningar mot doping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Gör kunskapstestet (10 frågor), diskutera dopingfrågor i styrelsen, och anta en antidopingpolicy med hjälp av Riksidrottsförbundets guide. När ni är klara får ni en policy och en beredskap att hantera dopingfrågor. Det stärker dessutom klubben utåt gentemot er hemkommun, media och sponsorer. Läs mer på SBSF:s antidopingsidor  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.om du vill veta mer!

Publicerad: 2010-03-28

Senast uppdaterad: 2010-03-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se