Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kuba: Industriales tog 12:e mästerskapet

Industriales från Havanna tog hem sitt 12:e mästerskap när Cuban Finals avgjordes under påskveckan. Man avgjorde med två raka segrar på bortaplan i Villa Clara och sista matchen blev en klassiker!

Samtliga finalresultat:

Final 1:7 Villa Clara - Industriales   3-2  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 25.000
Final 2:7 Villa Clara - Industriales   3-0  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 18.000
Final 3:7 Industriales - Villa Clara 12-6  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 39.381
Final 4:7 Industriales - Villa Clara 11-1  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 59.067
Final 5:7 Industriales - Villa Clara   3-6  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 58.163
Final 6:7 Villa Clara - Industriales   5-8  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 25.000
Final 7:7 Villa Clara - Industriales   5-7  Boxscore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Publik: 20.000

 

Match 1: "Orangemen" tog ledningen

Villa Clara Orangemen tog ledningen i Cuban Finals genom seger 3-2 mot Industriales Lions från Havanna framför 25.000 åskådare på Augusto Cesar Sandino Stadium i Villa Clara. Andy Zamora blev matchvinnare med ett par rbi singlar och Yolexis Ulacia tog hem en "save" på endast en pitch i den nionde inningen.


Match 2: Carrilo lyfte Villa Clara till 2-0 i finalserien

Villa Claras vänsterhänte pitcher Robelio Carrilo pitchade en complete game shutout och gav Orangemen ledningen med 2-0 i matcher i finalserien. Carrilo var aggressiv och hade ofta in första striken på slagmännen vilket gjorde att de fick kämpa för att ta sig ut på bas. Carrilo hade fem stycken 1-2-3 innings och brände de 10 sista slagmännen i matchen. Catchern Ariel Pestano slog en solo homerun och två singlar.

 

Match 3: Fem homeruns gav Industriales första segern i Cuban Finals

När Cuban Finals fortsatte i Havannas Intercontinental Stadium slog Industriales fem homeruns inför 39.381 åskådare. Det gav Industriales segern, 12-6, och reducerade till 1-2 i matcher.

Stayler Hernandez hade två homeruns och fyra rbi's, Alexander Malleta slog en homerun med fyra rbi's, medan övriga homeruns slogs av Yoandri Urgelles och Rudy Reyes.

 

Match 4: Urgélles och Barroso anförde Industriales

Yohandry Urgélles och Leugim Barroso var 3 för 3 respektive 4 för 4 och anförde Industriales till storseger, 11-1, inför 59.067 åskådare på Latinoamericano Stadium. Pitchern Arley Sanchez fick en enkel resa och pitchade sex starka innings innan matchen bröts pga poängöverlägsenhet i den sjunde inningen.

 

Match 5: Borrero avgjorde för Orangemen

Ariel Borrero slog en avgörande tvåpoängs singel med två brända i toppen av nionde inningen när Villa Clara tog ledningen i Cuban Finals med 3-2 i matcher. För andra matchen i rad var Latinoamericano Stadium totalt packad med folk (58.136 åskådare varav de allra flesta på ståplats) och de fick se en spännande match som inte avgjordes förrän i den sista inningen.

Yoandri Urgélles slog en tvåpoängshomerun i den första inningen på Villa Claras Freddy Alvarez som såg ut att slås ut redan i den första inningen. Men efter att han kommit ur inningen imponerade han fram till den åttonde inningen. Villa Clara tog ledningen i toppen av åttonde inningen på en tvåpoängs dubbel av catchern Ariel Pestano. Borrero och Pestano utökade ledningen i nionde inningen till 6-3 men Industriales kom tillbaka i ett sista försök, och hade den kvitterande poängen vid hemplattan när Yolexis Ulacia avgjorde med en sista bränning för en save.

 

Match 6: Industriales vände 0-4 till seger

Industriales stoppade åtminstone temporärt Villa Claras segerfest genom att bortabesegra Orangemen med 8-5. Villa Clara tappade sin tidiga 4-0 ledning och såg Industriales ta ledningen i den femte inningen efter fundamental baseboll i form av offrande buntar och lyror vid rätt tillfällen.

Industriales starter plockades ur matchen redan efter en dryg inning och tre tillåtna poäng, på sant sydamerikanskt manér. Istället kom Armando Rivero Luzardo in och tog hem vinsten med 5.2 effektiva inningar innan Yohandri Fortal Carrasco plockade hem sin 17:e save för säsongen.

 

Match 7: Fest i Havanna - Industriales otippade mästare!

Den sjunde och avgörande matchen i Cuban Finals blev en lååång klassiker som inte avgjordes förrän i den tionde inningen då klockan var närmare två på natten (matchen tog 5:55 att avsluta). Industriales tog hem sitt 12:e mästerskap när man bortabesegrade favoriterna Villa Clara Orangemen med 7-5.

Villa Clara ledde in i den sjätte inningen med 2-1 när Industriales Alexander Malleta och Rudy Reyes slog var sin solohomerun för att ge Havannalaget ledningen. I den sjunde inningen utökades ledningen till 5-2 innan Villa Clara kvitterade i botten av åttonde inningen på en trepoängshomerun av andrabasmannen Yandro Canto Ramirez.

Matchen gick till extra innings och där kunde Industriales ta två poäng på en sacrifice fly av Raiko Olivares och en hit av Carlos Tabares. Sedan fick unge Yoan Socarrás stänga matchen och även ta hem vinsten med 2.1 innings utan en enda hit och fem strikeouts. 

 

Publicerad: 2010-04-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se