Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll i dagarna två

Helgen 24-25 april samlades 35 tjejer från hela Sverige i Norrköping för årets kickoff inför Softbollseriens premiär 1 maj.

Vädret var lite kallt på lördagen men tjejerna jobbade sig varma och höll ångan uppe. Dagarna fylldes med slagträning, specifik träning för de som spelar infield och outfield, många lyror och markbollar, men framförallt mycket matchspel, och mera matchspel.

Tjejerna trivdes med blandade lag och de blev många erfarenheter rikare. Många bytte och provade att spela på nya positioner. Flera av lagen hade sina coacher med, som även de fick träna på att leda andra spelare än sina egna.

Förbundskaptenerna Mattias Grimstoft och Thomas Wallén hade bra tillfällen att kolla in spelarna inför sommarens landslagsuppdrag och tjejerna fick sig alla en pratstund med landslagsledningen.


Inte bara softbollspel utfördes denna helg, gruppen som jobbar med "Back Softboll Sweden" hade träff på lördagen. Gruppens arbete är att ta fram förslag på nya/förändrade tävlingsformer och upplägg för att stärka sporten inom Sverige och öka dess attraktionskraft.

Därför var det extra kul för deltagarna i gruppen att se alla unga tjejer som slutit upp på kickoffen. Att det finns fler unga tjejer inom softbollen i Sverige, som inte kunde vara med gör att läget ändå är ljusare än på flera år för vår sport! Riktigt roligt var också alla de tjejer som lär sig pitcha.

Efter denna helg kan man lugnt säga att softbollen är "på G" igen i Sverige och med projektgruppens arbete kan klubbarna få skjuts att komma igång med rekrytering av fler unga spelare!


 

 

Publicerad: 2010-04-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se