Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Basebollkadetter: Match om tredjeplats

Nu klockan 11.30 spelar kadetterna match om tredjeplats i Apeldoorn-series.

Lördag

Lördagen bjöd på en match för svenskarna, det var mot tyska Mainz. Jakob Syrén startade på kullen för svenskarna och gjorde det med bravur, tyvärr så var inte den svenska deffensiven med riktigt. Slutresultatet skrevs till 10-7 med fördel till tyskarna, men endast 2-3 av poängen var earned.


På lördagskvällen drog ett åskoväder in över Apeldoorn, med skyfall och sex timmars ljusshow på natthimlen. Dock så vaknade killarna upp till samma tryckande värme igen söndagmorgon.


Fredag

Fredagens två matcher spelade i Deventer ca 30 minuter från Apeldoorn. Även idag har solen gassat från en klarblå himmel och det märks att killarna inte är vana att spela i värmen, och blev segare och segare ju längre dagen gick.

Första matchen var mot "The Dogs" som vann klart med 15-7.
Emil Sahlin Söderlund startade matchen, och blev avlöst av Arvid Carlstedt innan Elivs Hammarstedt avslutade matchen.

Efter ca 30 minuters vila mellan matcherna, och ett försök att hitta skugga en kort stund, var det åter igen Robur som stod för motståndet.
De svenska killarna var inte helt med i början av matchen, men i sista inningen vaknade laget till, och med ställningen 7-6 till Robur i sista inningen hade svenskarna löpare på 2:a och 3:e base med möjlighet att vinna matchen, men lyckades inte med att slå hem poängen.
Robur stod som segrare med 7-6 mot ett varmt och nedstämt Sverige.


Torsdag

På dagens schema stod två matcher, dels mot värdföreningen Robur´58 och "The dogs", som är ett blandlag från Holland.

I matchen mot Robur startade Jakob Syren på kullen och gjorde det bra. De svenska slagträna var heta i värmen, och Kasper Emanuelsson var hetast. Slutresultatet skrevs till hela 13-2

Senare på dagen var dock inte slagträna lika heta, även om värmen ute var den samma, The Dogs vann med 8-3

 

Onsdag

Sverige startade med Jesper Fahlgren på kullen i onsdagens match, men det var inte Jespers dag, som hade svårt att hitta strikezonen och när han gjorde det, slog tyskarna basehits mellan de svenska spelarna.

Matchbilden hade kunnat sett annorlunda ut, om Elvis Hammarstedt lyckats fånga den linedrive som precis gick förbi honom med laddade baser. Det hade blivit en doubbleplay boll och tagit Sverige ut ur inningen, istället lyckades tyskarna ta flera poäng i den inningen.

Det märktes att det var första matchen i första turneringen i landslagsdräkt för flera av spelarna. De var nervösa och spelade under sin egen förmåga. Flera av spelarna visade dock framfötterna och visade att de vill vara med och slåss om en plats i start nian under EM i Nyköping.

Slutresultatet skrevs till 16-0 till Mainz

Tisdag 

Kadettlandslaget hade samling på söndagskvällen i Skövde för att sätta sig på bussen mot Holland för att delta i Apeldoorn mini series 2010.
Detta läger och cupen är uppladdningen inför EM-kvalet i Nyköping, som är det stora målet för kadettlandslaget i år.

Resan ner till Apeldoorn gick så bra som en 16-timmars bussresa kan gå, med 54 personer på en buss. Med på resan är även två softboll-landslag som även de ska spela Apeldoorrn series.
Måndagseftermiddagen tillbringades med ett träningspass för att få bussresan ur kroppen.

Förmiddagen på tisdagen satte sig killarna åter igen på bussen för att åka till baseboll/softboll-affären Covee. Under eftermiddagen var det dax för ytterligare ett träningspass innan middagen.
Softbollens miniseries inleds under tisdagskvällen, och det är kvällens aktivitet, att heja fram Svenskorna i deras turnering. Matchschemat är lite omgjort, för att passas in i dagens stora händelse i hela Holland, VM-semifinalen mot Uruguay som kommer att visas på storbilds-TV i klubbhuset.


 Under veckan i Holland kommer kadettlandslaget att spela sex matcher på fyra dagar och även hinna med träningspass.
"Veckan i Holland kommer vi att jobba hårt med att utveckla och förbättra killarna för EM-kvalet. Vi har stor fokus på att våra pitchers ska slänga strikes så att vi kan använda vår otroligt starka defensiv. Årets lag är också mycket duktiga slagmän" säger förbundskapten Stefan Nielsen, som till sin hjälp har de assisterande förbundskaptenerna Robert Claesson och Mathias Olsson-

 

Detta är tredje året som förbundskapten för Stefan, och det har blivit lika många resor till Apeldoorn.
"Det känns i år som vi har fått fram ett starkt och konkurenskraftigt lag. Vi började redan under 2009 med att ta ut unga spelare till Apeldoorn för att de ska få känna på internationell nivå" säger Stefan som avslutar med:
"Jag ser fram emot EM-kvalet med en positiv känsla, men dock finns en hel del ovisshet om våra motståndare. Detta är första gången på många år som vi deltar i ett EM-kval, vår målsättning är ändå att vinna EM-kvalet. Jag tror att om vi gör det vi kan och spelar på topp så kommer vi att klara det. Nu börjar vi resan dit genom att försöka vinna Apeldoorn mini series."

Första steget mot vinst i Apeldoorn startar med match klockan 14.00 mot Mainz Athletics.Spelschema
7 juli  Mainz Athletics - Sverige 14.00
8 juli  Robur´58 - Sverige 11.00
8 juli  The Dogs - Sverige 15.00
9 juli  Sverige - The Dogs 13.00
9 juli  Sverige - Robur´58 15.00
10 juli  Sverige - Mainz Athletics 11.30
11 juli  Match om 3:e plats 9.15
11 juli  Final 14.00

Länk till Apeldoorn series Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Länk till EM-kvalet i Nyköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-07-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se