Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Karlskoga svenska mästare!

Karlskoga BK är Svenska Mästare i baseboll efter att ha vunnit den femte och avgörande SM-finalen mot Stockholm med 3-2. Christoffer Johansson utsågs till MVP. Foto: Peter Blomqvist

SM-finalerna spelas enligt följande:

Söndag 19 september
11:00 Karlskoga - Stockholm   2-6 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
14:00 Karlskoga - Stockholm   5-3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lördag 25 september
13:00 Stockholm - Karlskoga   6-7 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
16:00 Stockholm - Karlskoga   7-0 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söndag 26 september
13:00 Stockholm - Karlskoga   2-3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

SM-FINAL 5: Karlskoga starkast i finalserien


Karlskoga tog hem den femte finalmatchen mot Stockholm med siffrorna 3-2. Man ledde som mest med 3-0 innan Stockholm så när kröp ikapp efter att Jason Enewold pitchat sina sju innings som han hade kvar som icke-EU pitcher.

Men man höll ut och tog sitt andra SM-guld (det första kneps 2007). Jason Enewold tog hem segern med sju effektiva innings, och Michael Andersson förtjänade en save med 1.2 starka avslutande innings.

Christoffer "Bullen" Johansson tog hem pokalen för Most Valuable Player.

SM-FINAL 4: Joakim Claesson kvitterade för Stockholm


I den fjärde SM-finalen som spelades i elljuset på Skarpnäck briljerade Joakim Claesson på kullen med en complete game shutout när Stockholm vann med 7-0. Magnus Pilegård hade fyra rbi's i matchen och tillsammans med Claesson (9 innings, två hits, en walk, och nio strikeouts) var han Stockholms stora segerorganisatör. SM-finalerna kommer nu avgöras på söndagen på Skarpnäcks IP.

 

SM-FINAL 3: Complete game av Eimantas Zickus


Karlskoga tog ledningen i SM-finalerna med 2-1 i matcher efter att ha vunnit den tredje SM-finalen med 7-6. Det blev en underhållande och svängig match där lagen turades om att vara i ledning. Jacob Claesson startade för Stockholm och pitchade bra in i den sjunde inningen, då Karlskoga vände matchen från 2-4 till 6-4 på tre walks, en hit by pitch, två hits och en balk av avbytande pitchern Niklas Eriksson. Claesson höll i 6.1 innings. För Karlskoga pitchade Eimantas Zickus en complete game och höll undan för Stockholm som hade den vinnande poängen på andra bas där de hade bases loaded med två brända. Olle Öijen och Stefan Fahlin (bilden ovan) stod för det mesta av poängproduktionen.

 

SM-FINAL 2: Karlskoga vände och vann

Den andra SM-finalen blev en duell mellan Stockholms Joakim Claesson och Karlskogas Eimantas Zickus. Båda gick hela matchen för sina lag och länge såg det ut som om Claesson skulle gå segrande ur matchen. Men i den åttonde inningen vände Karlskoga 2-3 till 5-3 och kunde ta hem den andra SM-semifinalen till 1-1 i finalserien totalt.

 

SM-FINAL 1: Jakob Claesson tog Stockholm till ledning

I den första SM-finalen anförde Jakob Claesson sitt Stockholm till seger över hemmalaget Karlskoga. Claesson pitchade åtta starka innings och fick tidig hjälp av Stockholms offensiv som tog fem poäng på de två första inningarna i matchen, mycket tack vare flera errors av Karlskoga som gav fyra unearned runs.

 

BILDER FRÅN SM-FINALERNA (Peter Blomqvist)

 

 

   

 

 

INFÖR SM-FINALERNA:

Båda lagen övertygade i seriespelet där Stockholm vann serien, två poäng före Karlskoga på andra plats. I semifinalerna slog Stockholm relativt enkelt ut Tranås medan Karlskoga fick det desto besvärligare mot Sundbyberg, men efter en dramatisk tredjematch lyckades man vinna semifinalserien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Både Stockholm och Karlskoga ser på papperet ut att ha jämna lag med bra pitching, defensiv och slagning. Troligtvis startar Karlskoga med amerikanske pitchern Jason Enewold (7-2) i den första matchen och litauern Eimantas Zickus (7-2) i den andra matchen. Stockholm kommer troligtvis skicka upp brödraduon Joakim Claesson (7-0) och Jacob Claesson (7-2) i de två första matcherna som spelas på Karlskoga IP i helgen.

 

Stockholm och Karlskoga till SM-final

Stockholm och Karlskoga avancerade till SM-finalerna i baseboll, detta efter att Stockholm besegrat Tranås med 2-0 i matcher i semifinalerna och Karlskoga vunnit sin semifinalserie mot Sundbyberg med 2-1 i matcher.

Stockholm litade till sin pitcherduo Jakob Claesson och Joakim Claesson för att besegra Tranås med 8-3 och 3-1 och ta hem semifinalserien med 2-0 i matcher.

 

Karlskoga behövde tre matcher för att vinna semifinalerna mot Sundbyberg. Första matchen gick till förlängning där Jason Enewold i elfte inningen avgjorde matchen med en homerun till 4-2 seger. I den andra matchen svarade Sundbyberg för en enastående offensiv föreställning med 27 hits, 10 dubblar och en homerun och mann vann enkelt med 23-12 och tvingade fram en tredje och avgörande match.
Liksom den första matchen blev den tredje matchen oerhört jämn och den avgjordes inte förrän i slutet av den nionde inningen. Sundbyberg ledde då med 9-8, hade två brända med en Karlskogalöpare på första bas, och var på väg mot SM-finalerna då Bryce Enewold kopierade sin brors bedrift i semifinalmatch 1 och avgjorde matchen med en dramatisk tvåpoängs homerun.

Stockholm, som vunnit SM-guld de senaste två åren, möter därmed 2007 års Svenska Mästare, Karlskoga, i en SM-finalserie över fem matcher.

 

Lördag 11 september

13:00 Stockholm – Tranås          8-3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
12:00 Karlskoga – Sundbyberg   4-2 (11)
16:30 Stockholm – Tranås          3-1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
15:30 Karlskoga – Sundbyberg 12-23

Söndag 12 september

12:00 Karlskoga – Sundbyberg 10-9

Publicerad: 2010-09-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se