Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Skövde vann Spånkan Cup i Norrköping

I Norrköping avgjordes i helgen Spånkan Cup i softboll med fem deltagande lag. Skövde tog hem turneringen efter finalseger mot Sundsvall med 10-3.

 

 

Vi kan glädjande rapportera om en helt underbar softbollhelg med massor av fin softboll, glada tillrop, fairplay-anda, hjälpsamhet lagen emellan, vackert väder och nöjda deltagare av Spånkan Cup 2011. 

Skövde slutade som segrare för hela Cupen, Sundsvall knep silver och Söder tog bronset. Fjärde plats till Leksand och 5:e placering för Enköping.

Individuella priser gick till:


Bästa Pitcher Bri Talley i Skövde en guld boll


Bästa Catcher Julia Johansson i Söder en guld boll


Bästa Slagman Lina Larsson i Skövde en guld boll
MVP Lina Larsson i Skövde gav en Guld Handske

Bästa protokoll fick Ola Sund i Leksand 

Bästa domare utsågs av spelarna själva och där fick Blaise LaRade gå hem med diplom och en guld counter.

Turneringens Fairplay pris gick till Matilda Strid i Leksand som fick med sig en ängel hem. Även denna vinnare röstades fram av spelarna själva.

Vid varje match utsågs matchens lirare där en spelare från vardera lag fick en ros och ett diplom för sin insats. 

Många snygga spel, tajta matcher och en hel del strikeouts och errors bjöds vi på under lördagens 8 gruppspelsmatcher. 
Några spelare och ledare lämnade Norrköping redan på lördagen men efter sista matchen på kvällen samlades de flesta, ca 63st inkl crew, domare och ledare för gemensam kvällsmat vid boendet. 
Det kändes som en härlig avslutning att få sitta ner tillsammans allihop i kvällssolen och njuta av grillmästare Anders Rosenkvists goda grilltallrik.
Alla hjälptes åt att bära bord och stolar och en sån lång disk-kö har nog inte skådats på väldigt länge. 

Under natten hade vi fått lite regn så planen på Ljudvallen, som till Cupen hade fått rödgrus vid baserna, såg riktigt bra ut.
Tävlingsledningen som dansat en icke regndans på morgonkvisten höll alla tummar att regnet skulle hålla sig undan hela dagen vilket det faktiskt gjorde.
Även söndagen blev en kanondag vädermässigt och så när som på strömavbrott lika med ingen speaker i slutspelet kände sig arrangörerna mycket nöjda även med söndagen. 

Söndagens matcher flöt på med en riktigt spännande uppgörelse inför slutspelet. Där semifinalplatserna fick avgöras på antal insläppta poäng då Skövde, Sundsvall och Söder alla hade 3 segrar och Skövde hade slagit Sundsvall som slaget Söder som slaget Skövde. Rörigt?? Minst insläppta poäng hade i alla fall Skövde som knep 1 plats efter gruppspelet och Sundsvall kom då 2:a och Söder 3:a. Första semifinalen spelades mellan Skövde och Leksand och slutade 9-3, andra semifinalen Sundsvall-Söder slutade 11-4.
Segern kammade Skövde hem mot Sundsvall i finalen med 10 mot 3. 

Under denna helg har vi fått se prov på en "hjälp varandra attityd" som känns fantastisk. Andra lags spelare har stöttat lag som haft kort om folk och det har knappt varit några sura miner. 

Vi hoppas att detta kan bli startskottet till fler roliga, lärorika och grundbyggande Softbollevent i Sverige framöver, nästa liknande tillställning blir i Örebro i augusti. 
Fram tills dess är det vanligt seriespel som gäller! 

Resultat från helgens matcher


Gruppspel
Sundsvall - Leksand 4-3
Enköping - Söder 3-10
Sundsvall - Skövde 0-3
Leksand - Enköping 5-3
Enköping -Skövde 2-17
Leksand - Söder 8-9
Skövde -Leksand 15-4
Söder - Sundsvall 5-11
Sundsvall - Enköping 12-4
Skövde - Söder 2-3

Semi 
Skövde- Leksand 9-3
Sundsvall- Söder 11-4

Final 
Skövde- Sundsvall 10-3

Tack alla lag som kom och njöt av softboll i finväder med oss, tack alla som har jobbat med cupen, tack alla domare som kom och dömde och tack till SBSF och sponsorer för att vi kunnat genomföra det så bra som det gick.

KFUM Norrköping Baseboll & Softboll 

Publicerad: 2011-05-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se