Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien startar om - sex lag skall bli fyra

När Elitserien fortsätter i helgen skall de sex lag som återstår i serien så småningom bli fyra lag som får chansen att spela om SM-tecknen. Och Elitserien fortsätter med tre högintressanta kamper redan nu i helgen.

Heatstat.se: Elitserien baseboll, tabell och spelprogram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Gefle (5-9) - Stockholm (11-3)

För Gefle är vinster ett måste för att kunna blanda sig i kampen om SM-semifinalplatserna, medan Stockholm behöver segrar för att finnas kvar i den absoluta tabelltoppen som ger hemmaplansfördel genom SM-slutspelet.

I matcherna som spelades lagen emellan förra helgen vann Stockholm bägge med 2-0, 16-6. I den första matchen noterades Joakim Claesson för 15(!) strikeouts i sin "shutout" av Gefle, och i den andra matchen imponerade Magnus Pilegård med att slå 5 för 5 med 5 stulna baser.

Stockholm har som brukligt litat till devisen "pitching wins pennants" och har som lag en ERA på 2.45 med 46 walks och 143 strikeouts hittills på säsongen.

 

Sundbyberg (6-8) - Leksand (8-5)

Även Sundbyberg behöver två segrar för att komma ikapp Leksand, som återfinns på "rätt" sida om slutspelsstrecket.

Förra helgen delade lagen på segrarna, Leksand vann första matchen med 9-1 efter att Blake Eager, Richard Leander och Rickard Blomkvist kombinerat på kullen med att bara släppa fem hits och en poäng. I den andra matchen ledde Leksand med 3-0 i den nionde och sista inningen men Sundbyberg kunde göra en vändning i slutet och avgöra på Shawn Vances tvåpoäng hit i botten av den nionde inningen.

Leksand, som har ett av seriens yngsta lag, har dock hittills slagit bäst i serien med ett lagsnitt på .304 .

 

Göteborg (8-5) - Karlskoga (11-3)

Göteborg är hittills årets överraskningslag i Elitserien. I fjol kom man på sjätte plats med sex vinster på 22 matcher, i år ligger laget på tredje plats med nio vinster på 13 matcher hittills. Evan Porter har varit en viktig kugge i offensiven med ett slaggenomsnitt på .545 (bäst i Elitserien).

Matchserien mot Karlskoga kan definiera Göteborgs säsong, om de på allvar kan utmana topplagen eller inte. I förra omgången vann Karlskoga dubbelt (6-3, 5-2). Japanska pitchern Kenta Sato tog sin fjärde seger och kastade sex poänglösa innings. I den andra matchen pitchade Paul Waterman 8.2 innings för att ta hem segern för Karlskoga.

Kenta Sato är Elitseriens bäste pitcher hillts med en ERA på 0.67 (4-0, 26.2 innings, 4 BB, 27 K). Sato är även Elitseriens ledande homerunslagman med fem homeruns hittills på 14 matcher.

 

Publicerad: 2011-07-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se