Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Efter landslagslägret: "Vi siktar på medalj i EM"

Med drygt ett år kvar till EM i Holland hölls ett landslagsläger på nationalarenan i Sundbyberg och förbundskapten Dennis Cook är full av tillförsikt.

Efter fjolårets femteplats i Tyskland laddar landslaget om för nästa EM-turnering, den här gången i Holland i september nästa år. Uppladdningen tog sin början med ett landslagsläger i Sundbyberg sista helgen i juli och förbundskapten Dennis Cook hade mycket positivt att säga efter de fyra dagarna på nationalarenan.
- Det var ett mycket bra läger med närmare 40 spelare. Stephen (Labay) och jag har sett fram emot lägret under en lång tid och vi har haft det fantastiskt trevligt.

Först och främst tog Dennis chansen att utvärdera spelarnas utveckling från i fjol och bekanta sig med några nya ansikten.
- Framförallt pitchingen har blivit bättre överlag och många spelare har gått framåt. Men det finns ett stort utrymme för förbättring hos samtliga. Vi bedömer att det fortfarande finns  mycket kvar till lagets maximala kapacitet från det vi presterade under EM ifjol så nu är det hård individuell träning som gäller och naturligtvis behöver vi fler tuffa matcher tillsammans innan EM nästa år.

Under lägret i Sundbyberg assisterades Dennis och Stephen av coacherna Doug Skiles och Rickard Reimer.
- Doug jobbade vi med i fjol så vi känner till vad han kan bidra med, och det var kul att se Rickard Reimer i en renodlad coachroll. Med sin långa erfarenhet som spelare blir han ett fint tillskott i landslagsledningen. Dessutom var det kul att de äldre spelarna var aktiva och hjälpte de nya killarna.

Landslagschefen Ulf Steinvall vittnar om den goda stämning som präglar landslaget just nu.
- Jag har varit med på EM-turneringar i 20 år och i fjol var nog det roligaste året hittills.

Dennis och Stephen har goda minnen från fjolåret när Sverige spelade Italian Baseball Week och EM i Tyskland.
- Vi lärde oss mycket när det gäller att leda ett landslag med annorlunda förutsättningar än vi är vana vid. Femteplatsen i EM var bra, vi placerade oss framför flera lag med betydligt större resurser än våra och som enda lag slog vi de blivande EM-mästarna Italien, men nästa år kommer vi inte att vara nöjda med en femteplats. Spelarna måste höja sina egna förväntningar. Vi har sett EM-lottningen och den ser intressant ut. Vi siktar på medalj!

 

Publicerad: 2011-08-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se