Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

USM : Stockholm Svenska mästare

Stockholm vann finalen i Ungdoms-SM mot Karlskoga 14-0 och Oscar Holmberg, Stockholm valdes till MVP i finalen. Sundbyberg knep bronset efter vinst , 18-4 mot Arnö.

Det blev två enkla segrar för Stockholm och Karlskoga i semifinalerna av USM. Stockholm besegrade Arnö med 15-1 (bilder från matchen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) medan Karlskoga besegrade Sundbyberg med 13-3 (bilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

I bronsmatchen vann Sundbyberg med 18-4 över Arnö (fler bilder här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) medan Stockholm vann med lika stor marginal, 14-0, över Karlskoga för att ta hem USM-guldet. Bilder från SM-finalen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Alla bilder tagna av Jimmy Steen)

Oscar Holmberg utsågs till Most Valuable Player efter att ha gått 7 för 7 offensivt med mycket inslagna poäng och fint spel. Trey Abbey, Sundbyberg, vann priset för snyggaste lyran efter en snygg catch i foulområdet.

 

Inför Ungdoms-SM på Rosvalla

Peter Ström ansvarar för arrangemanget och han hälsar alla basebollintresserade välkomna till Rosvalla i helgen.
- Vi har en väldigt fin anläggning och det blir en trevlig inramning med kiosk, speaker, musik och lotterier. Och efter veckor av regn har vi blivit lovade en stor sol över Sörmland.

Till Ungdoms-SM kvalar de fyra kadettlag in som ligger överst i kadettabellen, och som spelat minst tio matcher under säsongen i cuper och turneringar.
- Det är fyra laddade lag som kommer hit och det är ett väldigt kul koncept. Jag räknade till sju förbundsturneringar som spelats under året och en lång säsong med mycket matcher höjer statusen på USM.

Under USM kommer Mälardalen att hålla ett internt distriktsmästerskap mellan Arnö och Karlskoga, och utöver förbundets pris till mest värdefulla spelare kommer arrangören att utse helgens snyggaste lyra!
- Det kommer nog att tagga spelarna lite extra, avslutar Peter.

 

 

Enligt tabellen har Stockholm, Karlskoga, Leksand och Gefle tagit de fyra översta platserna som berättigar till deltagande i USM.

Leksand kommer inte till spel på grund av spelarbrist och Gefle får inte deltaga då de inte har ett eget lag utan har spelat ihop med andra föreningar under året. Sundbyberg och Arnö tar deras platser.

 

Spelschema USM 2011

Lör 10.9
 
 
 
 
12.00
Semifinal 1
Stockholm
-Arnö
 15-1
15.00
Semifinal 2
Karlskoga
-Sundbyberg
 13-3
Sön 11.9
 
 
 
 
10.00
Bronsmatch
Sundbyberg
Arnö
18-4 
13.00
Final
Stockholm
Karlskoga
14-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2011-09-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se