Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Mats Fransson sammanfattar senaste styrelsemötet

SBSFs förbundsordförande Mats Fransson sammanfattar här några punkter som behandlades på senaste styrelsemötet, den 25-26 november, i Skövde.

 

Baseboll- och softbollvänner!

Jag tänkte ta detta tillfälle och informera om en del av de beslut vi tog på det senaste styrelsemötet, som gick av stapeln 25-26 november på förbundskansliet i Idrottens Hus, Skövde.

Som många av er vet har vårt förbund haft en tuff ekonomisk situation de senaste åren men vi kan nu äntligen konstatera att vi ser ”ljuset i slutet av tunneln”! 

Det senaste året har präglats av åtstramning och besparingar, för att säkerställa förbundets fortlevande. Vi har haft ett stort sparbeting 2011, på närmare en halv miljon kronor, för att kunna betala av vår checkkredit som vi har från Riksidrottsförbundet. 

Glädjande nog kan vi konstatera, med två månader kvar av året, att prognosen ser väldigt gynnsam ut. Vi ser ut att överträffa det ekonomiska resultatet med råge, vilket gör att vi har en riktigt gynnsamt utgångsläge inför de kommande säsongerna, 2012-2014.

I det preliminära budgetförslaget för 2012-2014 har vi tagit höjd för att säkerställa en god nivå för landslagsverksamheten och en förnyad satsning på ledarutbildning och ungdomsrekrytering.

När det gäller landslagen så har förbundsstyrelsen diskuterat och beslutat att göra en förstärkt satsning på utvecklingslandslagen (Kadett, junior, U21 och U22). Kopplingen till satsningen på vårt RIG är central för verksamheten och ska lyftas fram genom att detta särskiljs i budget och organisation.

Vi kommer att genomföra en särskild Ungdomssatsning riktad mot föreningar där Idrottslyftet skall stå för finansieringen. Här gäller det att samordna resurserna och vårt kansli får en central roll i att sammankoppla förbund,  föreningar och lokala distriktsidrottsförbund för att tillsammans skapa bästa möjliga resurser för er förenings ungdomsutveckling!

Utbildningsmässigt ser vi fram emot en späckad vår. Som vanligt arrangerar vi utbildningar tillsammans med våra centrala sammankomster. Dagen efter Serie- och Ungdomskonferensen 20 januari? kommer vi ha en clinic i Strength and Conditioning i Stockholm med MLB:s fysinstruktör XXX YYY. Dagen efter Förbundsmötet kommer vi ha en utbildning i hur föreningarna enkelt använder IdrottOnline som administrativt verktyg och som webbplattform. Därutöver kommer vi under våren arrangera ledarutbildningar, domarutbildningar och protokollförarutbildningar.

Förbundsmötet kommer att genomföras 31 mars 2012 på Quality Hotel Nacka. Det är både en rättighet och en skyldighet för våra föreningar att delta i årsmötet. Vi kommer ge bidrag till resan genom Idrottslyftet, så att inte ekonomin ska lägga hinder i vägen för någon förening att åtminstone ställa upp med någon företrädare. Tänk vilken känsla att kunna samla samtliga våra xx medlemsföreningar i Nacka denna helg. 

Tills vi ses igen tillönskar jag er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Mats Fransson

Förbundsordförande

Baseboll- och softbollvänner!

Jag tänkte ta detta tillfälle och informera om en del av de beslut vi tog på det senaste styrelsemötet, som gick av stapeln 25-26 november på förbundskansliet i Idrottens Hus, Skövde.

Som många av er vet har vårt förbund haft en tuff ekonomisk situation de senaste åren men vi kan nu äntligen konstatera att vi ser ”ljuset i slutet av tunneln”! 
Det senaste året har präglats av åtstramning och besparingar, för att säkerställa förbundets fortlevande.
Vi har haft ett stort sparbeting 2011, på närmare en halv miljon kronor, för att kunna betala av vår checkkredit som vi har från Riksidrottsförbundet. 

Glädjande nog kan vi konstatera, med två månader kvar av året, att prognosen ser väldigt gynnsam ut. Vi ser ut att överträffa det ekonomiska resultatet med råge, vilket gör att vi har en riktigt gynnsamt utgångsläge inför de kommande säsongerna, 2012-2014.


I det preliminära budgetförslaget för 2012-2014 har vi tagit höjd för att säkerställa en god nivå för landslagsverksamheten och en förnyad satsning på ledarutbildning och ungdomsrekrytering.

När det gäller landslagen så har förbundsstyrelsen diskuterat och beslutat att göra en förstärkt satsning på utvecklingslandslagen (Kadett, Junior, U21 och U22). Kopplingen till satsningen på vårt RIG är central för verksamheten och ska lyftas fram genom att detta särskiljs i budget och organisation.


Vi kommer att genomföra en särskild Ungdomssatsning riktad mot föreningar där Idrottslyftet skall stå för finansieringen. Här gäller det att samordna resurserna och vårt kansli får en central roll i att sammankoppla förbund,  föreningar och lokala distriktsidrottsförbund för att tillsammans skapa bästa möjliga resurser för er förenings ungdomsutveckling!


Utbildningsmässigt ser vi fram emot en späckad vår. Som vanligt arrangerar vi utbildningar tillsammans med våra centrala sammankomster.

Dagen efter Serie- och Ungdomskonferensen 21 januari kommer vi ha en Clinic i Strength and Conditioning i Stockholm med MLB:s fysinstruktör Jared Elliott.

Dagen efter Förbundsmötet kommer vi ha en utbildning i hur föreningarna enkelt använder IdrottOnline som administrativt verktyg och som webbplattform.

Därutöver kommer vi under våren arrangera ledarutbildningar, domarutbildningar och protokollförarutbildningar.


Förbundsmötet kommer att genomföras 31 mars 2012 på Quality Hotel Nacka.
Det är både en rättighet och en skyldighet för våra föreningar att delta i årsmötet. Vi kommer ge bidrag till resan genom Idrottslyftet, så att inte ekonomin ska lägga hinder i vägen för någon förening att åtminstone ställa upp med någon företrädare. Tänk vilken känsla att kunna samla samtliga våra 36 medlemsföreningar i Nacka denna helg. 


Tills vi ses igen tillönskar jag er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!


Mats Fransson
Förbundsordförande

Publicerad: 2011-12-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se