Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ny ungdomssatsning inom baseboll/softboll

SBSF sjösätter under 2012-13 en ungdomssatsning för både killar och tjejer 9-12 år. Satsningen skall genomföras i samarbete mellan förbund, förening och distriktsidrottsförbund med målsättningen att utöka ungdomsverksamheten i föreningarna och att bredda våra sporter.

SBSF har gått ut med information om denna satsning till samtliga klubbar anslutna till förbundet i samband med december månads föreningsutskick.

Ni kan även ladda ner informationen om ungdomssatsningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (pdf, 327kb)

Bidragsdelen i projektet skall användas till att ersätta ekonomiska bortfall för de ledare som är ute i skolor för att rekrytera samt för att införskaffa material som är anpassat till denna åldersgrupp.

 

Kravspecifikation:

  • förening skall presentera en 2-års plan med uppföljning till förbundet.
  • satsningen skall riktas mot pojkar och flickor i åldrarna 9-12 år.
  • tilltänkta ledare skall ha genomgått ledarutbilning via SISU alternativt startat sin ledarutbildning via SISU (plattformen).
  • föreningen skall ha 2 ledare som genomför rekryteringen och träningarna i minst 2 år framöver. Helst fler ledare och gärna ungdomsledare.
  • ledarna skall ha medverkat vid minst en av förbundets egna ledarutbildning/coachkonvent.
  • föreningen skall ha påbörjat och etablerat kontakt med 2 skolor innan 31 januari för bokningar av lektioner våren efter för att kunna söka bidraget.

 

Material, träningar och turneringar:

  • träningarna bör genomföras med små mjuka basebollar för att undvika skador i axlar.
  • förbundet kommer att vara drivande för att få fram fler kadett-turneringar.
  • ledarna skall följa SBSF:s utvecklingsmodell för svensk baseboll och softboll för just denna åldersgrupp, se sista sidorna.

De föreningar som uppfyller kravspecen och upplägget i dokumentet skall anmäla sitt intresse till SBSF på e-post info@baseboll-softboll.se senast 31 januari 2012.

Publicerad: 2011-12-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se