Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Bröderna Johannessen till Mainz Athletics

De basebollspelande bröderna Peter och Björn Johannessen kommer inleda säsongen i den tyska ligan, i Mainz Athletics. Björn ansluter till Stockholm redan i slutet av maj medan Peter Johannessen kommer spela större delen av säsongen i Tyskland.

Det var sajten Mister Baseball som i veckan meddelade att Peter Johannessen var klar för en fortsättning i Mainz Athletics Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som han spelade för även under våren och sommaren 2011. Han kommer få sällskap av Dennis Kelly, som spelade för Karlskoga säsongen 2008.

Men Peter kommer också få sällskap under den tyska ligans inledande omgångar av sin bror, catchern Björn Johannessen, som skrivit på för Mainz Athletics.

 

Anledningen är att Mainz ordinarie catcher spelar på college i Kalifornien och inte kan ansluta till laget förrän i mitten av maj. Därför kommer Björn att catcha för Mainz tills dess att den ordinarie catchern återvänder.

Eftersom den tyska ligan startar redan den 30 mars kommer Björn Johannessen hinna med att spela 16 matcher för Mainz innan han ansluter i mitten av maj till Stockholms BSK för resterande del av Elitserien.

 

För Peters del blir det andra säsongen i Mainz Athletics. Han spelade i Mainz 2011 och slog .293/.427/.430 på 22 matcher i Bundesliga Süd med två homeruns och 17 inslagna poäng. Säsongen innan spelade Peter för Godo Knights i den italienska ligan, där han spelade 23 matcher. 

Publicerad: 2012-02-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se