Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

U15-EM: Sverige kvar i A-poolen

Kadettlandslaget klarade sig kvar i A-poolen efter seger mot Österrike, 13-3, i den avgörande matchen. Allt om Kadett-EM hittar du på denna reseblogg av landslagsledningen!

-> Följ Kadett-EM på CEBs resultatsidor för turneringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

-> Direktlänk: Kadett/U15-landslagets egna sidor på baseboll-softboll.se
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
-> Direktlänk: Kadettlandslagets Facebooksida
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

2012-07-16

Efter att Junior-EM kvalet avslutats för någon vecka sedan är det nu dags för nästa svenska landslag att representera oss ute i Europa. Kadettlandslaget spelar U15-EM i Tjeckien och inleder på tisdagen mot Ryssland!

Sveriges gruppspelsmatcher spelas enligt följande:

Tisdag 17 juli 14:00 Ryssland - Sverige
Onsdag 18 juli 17:30 Sverige - Tjeckien
Torsdag 19 juli 10:30 Sverige - Slovakien

Under måndagen har laget efter diverse strul kommit till planen och kunnat träna i soligt väder (tillfälligt?). Laget ser laddat och koncentrerat ut så ledarna hyser en viss optimism kring utsikterna framåt. Men vi vet väldigt lite om motståndet än så länge. Målsättningen är att hålla oss kvar i A-gruppen, men går det bra kan målsättningen höjas...
Laguppställningar kommer att presenteras ett par timmar innan match, dvs imorgon runt 12.00.


 

2012-07-17

Laguppställning mot Ryssland:

1. #24 Daniel Matspers ss
2. #22 William Reimer 1b
3. #20 Arvid Carlstedt p
4. #32 Jesper Bröms 3b
5. #23 Vincent Bäckström cf
6. #18 Patric Rosenberg lf
7. #12 Leo Bäckström c
8.   #2 Linus Holmberg 2b
9. #15 Adrian Svedjeås rf

Nu kör vi!

Matchreferat:


Matchen mot ryssarna var en ganska jämn historia in i 5:e inningen, sedan gick Ryssland ifrån på slutet efter att vi tröttnat. Sverige hade svårt att få till hits i rad på Rysslands mycket duktige vänsterhänte pitcher. Endast tre hits lyckades vi slå på honom under matchen (Jesper B, Daniel och Patric). Vi hjälpte ryssarna med några misstag, men Arvids pitching och flera fina spel höll alltså ställningen jämn länge. I fjärde inningen hade Sverige en fin chans med laddade baser vid ställningen 1-4 men vi fick gå av planen med samma ställning.
Ryssland var bättre än oss, helt klart - men vi hade också mycket nerver med oss ut på den regntunga planen och det känns som att vi nu kan prestera bättre framöver när debuten i landslaget är avklarad för så många.
Vi får inte glömma att vår målsättning är att hänga kvar i A-gruppen. Nya friska tag mot Tjeckien imorgon!
Lineup presenteras runt 15.00.

 

2012-07-18

Lineup mot Tjeckien:
1. #24 Daniel Matspers 3b
2. #22 William Reimer 1b
3. #18 Patric Rosenberg cf
4. #32 Jesper Bröms c
5. #20 Arvid Carlstedt ss
6. #2 Linus Holmberg 2b
7. #19 Jesper Söderqvist lf
8. #10 Olle Martinsson rf
9. #25 Joel Svensson p

 

Matchreferat:


Vi förlorade stort mot tjeckerna 1-16 och visst var de klart bättre de också, men vi tog några steg framåt idag trots resultatet. Vi gör fortfarande för mycket errors för att kunna slå andra lag, men idag slog vi lite aggressivare och tittade inte på lika många strikar. Pitching och catching för oss var som planerat, vi visste att de skulle slå på oss och vi kastade strikes, men då måste man ha en defensiv som gör spelen och det hade vi inte idag. Imorgon gäller det - då måste erfarenheterna av dessa två lärdomsmatcher användas för att höja oss i slagning och defensiv. Pitchingen har fungerat hittills så om vi bara får till en stabilare defensiv och en slagning som producerar mer så kan vi absolut slå Slovakien (för Snigeln: Kroatien).
Storartat läktarstöd har vi alla fall och det tackar vi för, det behöver vi verkligen imorgon.

 

2012-07-19
Den viktiga matchen mot Slovakien har följande svanska lineup:
1. #24 Daniel M 3b
2. #22 William R p
3. #18 Patric R lf
4. #32 Jesper B c
5. #20 Arvid C ss
6. #23 Vincent B cf
7. #19 Jesper S 1b
8. #2 Linus H 2b
9. #15 Adrian S rf

 

Matchreferat:


William R på kullen och ett taggat Sverige håller inte tätt första inningen i denna match heller även om vi denna gång fick ut "leading lady". En error, steals och något slag gjorde att vi låg under. Sverige kvitterar till 1-1 i sin första offensiva inning via fint slag av Daniel M och en flyout till 1b av Jesper B. Slovakerna tog 2 poäng till i 3:e inningen på en hit + passed bal. Sverige reducerade till 2-3 i botten av tredje via två dubblar av Daniel M och William R. Men vi missade tyvärr många baslöpare på att vi hamnade i rundown när vi tagit ut för långa leads, onödigt...
Sedan blev det poänglöst tills botten sju då vi kvitterade på en dubble av Jesper B, en sac bunt av Arvid C som flyttade honom till 3b. Däretfer slog Vincent B en sac fly som scorade Jesper B, vilt jubel förstås. I extrainning får man ställa ut baslöpare på 1 o 2 och Slovakerna utnyttjade det bra med fina slag och boll bak till bacstop vilket gjorde ställningen till 3-6. Sverige hade ju samma möjlighet i botten av 8:de och vi hotade verkligen med poäng först på deras defensiva error och efter det hade vi laddade baser med en bränd när Jesper B slog en hård markboll rakt på basdomaren som omedelbart dömer "dead ball" och vi får en poäng på detta och fortfarande en bränd. Arvid har då chansen men basebollgudarna ville Slovakiens väl då hans hårda linedrive sitter rakt i handsken på tredje basman som slänger sig till sin bas och får det doubleplay som ger Slovakerna segern. Oerhört bittert förstås, vi kände oss värda segern, men om man gör de misstag vi gör pga oerfarenhet då händer det att basebollgudarna ser det och straffar oss... Återigen så lyfter vi som llag på några områden men defensivens brister kvarstår och de behöver vi höja i de återstående viktiga matcherna. Vi ger inte upp utan kämpar vidare.       

 

 

2012-07-20

Match mot Ukraina som har sett bra ut och spöat Österrike med stora siffror så det blir till att kämpa hårt igen. Laget idag:
1. #18 Patric R lf
2. #22 William R 1b
3. #24 Daniel M ss
4. #32 Jesper B 3b
5. #20 Arvid C 2b
6. #23 Vincent B p
7. #19 Jesper S cf
8. #12 Leo B c
9. #10 Olle M rf

 

Matchreferat:


Sverige kom ut för att slå och efter en inledande strikeout looking, slog William en singel och kom till andra på en passed ball. Daniel M fick en walk och Jesper B slog en singel till right field som William sprang hem på. Arvid C slog en Sacfly för ytterligare en poäng. 2-0 och att vara i ledning är vi inte vana vid så det spreds en bra känsla i dugout. Tyvärr kunde vi inte varken pitcha eller fielda oss kvar i denna ledning utan en tung inning med två pitcherbyten och återigen misstag i defensiven gjorde att vi låg under med 2-8. Efter detta stabiliserades läget litegrand men vi fick ändå byta pitcher två gånger till för att det var för många walks. Linus H kom in som 5:e avbytare på kullen och han släppte endast en hit och två walk och höll oss kvar i matchens ställning. Dock fick vi bara in en poäng till i andra inningen via walks och passed ball så slagträna var inte alerta idag heller. Endast fyra hits idag. Precis när Lunus kommit in på kullen händer det tråkiga att William och Leo B vår catcher springer på samma foullyra och krockar ihop så olyckligt att Leo bryter armen och blir liggande i gräset. Efter ett långt uppehåll och ambulansfärd för stackars Leo fortsätter matchen.
Som alla förstår är det vinna eller försvinna imorgon 11.00 mot Österrike, men det ska sägas att vi visste om att det kunde bli så här och vårt mål uppnås trots allt om vi vinner denna match. Vi behöver många tummar hållna imorgon, Go Sweden!

2012-07-21

Lineup mot Österrike:
1. #10 Olle M 3b
2. #22 William R 1b
3. #24 Daniel M ss
4. #32 Jesper B c
5. #20 Arvid C p
6. #23 Vincent B cf
7. #18 Patric R lf
8. #6 Max H 2b
9. #19 Jesper S rf

Matchreferat:


Vi inledde vår vana trogen mycket nervöst, Arvid hade svårt att kasta strikes och Österrikes buntar hanterade vi inte som vi lärt oss. 0-1 efter några strikeouts gjorde att vi kände att vi klarade oss lindrigt undan. Olle M kommer sedan ut på walk men Williams linedrive letar upp en handske och så var det 2 brända direkt.
Arvid har fortsatta svårigheter med nerver och strikezon och nu missar vi lyror också, 0-3 efter andra inningen och även denna gång får vi nog vara glada att det inte blev mer. Efter att vi lyckats bli brända i ytterligare en rundown i vår offensiva inning så höll vi tätt i tredje. Även i fjärde höll vi tätt med bra pitching och ett par lyror för att i vår offensiva del kunna vända matchen till 4-3 på till stor del misstag som vi delvis framtvingade och walks men också ett par fina hits av Patric och William. Arvid och laget höll tätt igen och vi drygade ut till 5-3 när Olle kunda springa hem efter walk och groundouts. Nu började laget bli lite lugnare och oron lade sig i dugout, Arvid med fortsatta problem att få strikes men det gick vägen ändå. I femtes botten lossnade allt och avslutningen fixade Jesper B med en homerun in the park som naturligtvis gjorde att lagets stormade planen när matchen därmed tog slut.
Ingen kan säga att vi har spelat bra härnere, framförallt defensivt har det sett illa ut, men vi har klarat målsättningen och vi visste att vi skulle få problem om än inte så här mycket. Det som blir tydligt är att kadetterna överlag spelar för få matcher, är för dåligt grundtränade och aldrig utsatts för jämna nervpåfrestande situationer.
Men just nu får vi känna lättnad och glädje över det uppnådda resultatet och jobba med våra brister hemma.
Vår armbrutne Leo var nu med i publiken så han är på bättringsvägen.
Nu blir det A-poolen i Nyköping nästa år!

 

Publicerad: 2012-07-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se