Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Bra lottning för Sverige i Softboll-EM

Sverige fick en bra lottning när Softboll-EM i Tjeckien lottades idag vid ESF-kongressen i Slovenien. Sverige hamnade visserligen i samma grupp som EM-tvåan Italien, men fick sällskap i gruppen av Frankrike, Bulgarien och Polen.

De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till slutspel om platserna 1-8 i EM, och förbundskaptenerna Mattias Grimstoft och Karl Knutsson var nöjda efter lottningen:

- Man blir så taggad av att få lottningen, man vill att turneringen ska starta i morgon! När vi ser lottningen och tänker på den truppen vi har är det en mycket positiv känsla. Vi kommer absolut försöka slåss om gruppsegern, säger Mattias Grimstoft.

Vid förra EM-turneringen i Italien hamnade Sverige i en mardrömsgrupp tillsammans med både Italien och Storbritannien, men höll jämna steg med favoriterna under större delen av de matcherna. Då slutade Sverige på en 11:e plats vilket var en besvikelse för laget.

- Vi har lärt oss av de misstag som vi gjorde då och hoppas verkligen kunna utmana de främsta lagen vid årets EM, säger Mattias Grimstoft.

Softboll-EM avgörs i Prag, Tjeckien, 7-13 juli.

 

Gruppindelningen

(placering 2011 inom parentes) 

Grupp A
Grupp B
Grupp C
Grupp D
Tjeckien (4)
Holland (1)
Storbritannien (3)
Italien (2)
Österrike (8)
Spanien (6)
Ryssland (5)
Frankrike (7)
Belgien (10)
Slovakien (12)
Tyskland (9)
Sverige (11)
Ungern (14)
Ukraina (15)
Israel (16)
Bulgarien (13)
Schweiz (20)
Kroatien (19)
Danmark (18)
Polen (17)
 
Slovenien (NY)
Grekland (NY)
 

 

Landslagsledningens kommentarer om övriga lagen i lottningen:

Italien (2:a förra EM-turneringen)

- Helt klart det tuffaste motståndet i gruppen. Italien chockade vi lite 2011 genom att ge dom en tuff match där italienskorna fick ta in tre olika pitchers under matchens gång. Vi förlorade visserligen med 0-5 men gjorde då en svag offensiv match.

- Nu hoppas jag vi ska komma mer redo, ta oss hela vägen runt och inte lämna så mycket löpare på bas som senast.

 

Frankrike (7:a förra EM-turneringen)

- Vi har inte spelat mot Frankrike på mycket länge, men det känns som om vi har bra koll på våra franska vänner. De har bra pitching i Lurence Cornaille och Sarah Benchali men inget som känns omöjligt på förhand att hantera.

- Fransyskornas slagning är helt klart bra, de gillar det korta spelet och har en del snabba spelare i toppen av lineup. Känns som detta kommer bli en bra match redan nu på pappret, en match som kommer betyda mycket för toppstriden i gruppen.

 

Bulgarien (13:e plats förra EM-turneringen)

- Bulgarien gjorde ett par riktigt bra matcher i slutet av förra EM-turneringen. De slog Ungern i placeringsmatcherna förra gången och det var en riktig överraskning för många coacher. Bulgarien är ett hårt jobbande lag med duktiga slagmän, de är duktiga på att skydda zonen med två strikes i räkningen. På pappret är dock Bulgarien ett lag vi ska hålla bakom oss i tabellen.

 

Polen (17:e plats förra EM-turneringen)

- Bara för att de kom på 17:e plats i förra EM-turneringen räknar vi definitivt inte bort polackerna. De jobbar starkt med sin softboll i Polen och har ett ungt och utvecklingsbart landslag som kan ha utvecklats starkt under de senaste två åren. I förra EM-turneringen spelade de ganska jämnt mot Frankrike men höll inte ihop de sista inningarna.

Publicerad: 2013-02-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se