Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nya Zeeland vann Herr-VM Softboll

Nya Zeeland vann Herr-VM i Softboll efter finalseger mot Venezuela med 4-1 inför hemmapubliken i Auckland.

-> Läs mer om Herr-VM i Softboll här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!


Jeremy Manley pitchade en complete game och Rhys Casley slog in två viktiga poäng i segermatchen. I och med segern har Nya Zeeland vunnit fyra av de fem senaste världsmästerskapen i softboll för herrar.

För Venezuela blev det den mest framstående placeringen någonsin och den första VM-medaljen för herrsoftboll. Venezuela slog ut regerande världsmästarna Australien, som tog VM-bronset, med 2-0 i den avgörande matchen om vilket av lagen som skulle nå finalen.

De tre europeiska lagen tog sig inte vidare från gruppspelet. Storbritannien (3-4) och Tjeckien (3-4) var bara en seger från att nå slutspel men lyckades inte. Holland (1-6) undvek sistaplatsen i sin grupp efter seger mot Filippinerna.

Publicerad: 2013-03-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se