Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

RIG/Akademin på turnering i Italien

Denna veckan är basebolleleverna på RIG/Akademin nere i Tirrenia, Italien, för den årliga Akademiturneringen som arrangeras av MLB International.

Det är sjätte gången i ordningen som MLB International arrangerar Akademiturneringen dit de Akademier som MLB stöttar är välkomna att delta. Sveriges Akademikillar kommer bland annat möta Akademierna från Holland, Italien, Tyskland, Frankrike och Tjeckien under veckan som kommer.

19 spelare åker till det italienska OS-centret i Tirrenia, utanför Pisa, tillsammans med totalt fyra ledare; RIG-ansvariga Tony Klarberg och tre assisterande coacher (Michael Björklund, Kristoffer Sjöberg och Björn Johannessen).

 

Akademiturneringen genomfördes första gången 2008 i Tirrenia, och återvänder nu dit efter ett år (2009) i Toulouse och tre år (2010-2012) i Regensburg. Väderprognosen ser inte helt gynnsam ut, visserligen är det vårtemperaturer (11-13 grader) men det har regnat en hel del så matchschemat kan bli påverkat.

Publicerad: 2013-03-30

Senast uppdaterad: 2013-07-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se