Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skövde och Söder nior i Europacuperna

När Europacuperna i softboll avgjordes förra veckan slutade både Skövde och Söder på en nionde plats i sina respektive turneringar. I Europacupen betydde det att Sverige behåller sin plats i A-poolen.

Två lag representerade Sverige i årets Europacuper - regerande mästarna Skövde Saints spelade Europacupen A-pool i Prag, Tjeckien; och Söder Softboll spelade Cupvinnarcupen B-pool i italienska Montegranaro. Cupvinnarcupen spelas numera som en enda turnering utan A- och B-pool och inget lag kan ramla ur turneringen.

 

Europacupen A-pool

Skövde, som ramlade ur Europacupens A-pool 2011, tog sig tillbaka till Europa-eliten genom seger i B-poolen i fjol. Skövde förlorade samtliga fyra gruppspelsmatcher och fick spela ett nervöst nedflyttningskval. Väl där vann man nyckelmatchen mot österrikiska Mosquitoes med 1-0 vilket i princip redan där säkrade fortsatt spel i A-poolen för Sveriges SM-segrare.

Resultat och statistik - klicka här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Cupvinnarcupen

Söder - som åkte ut i semifinalerna av SM-slutspelet i fjol - deltog i Cupvinnarcupen som avgörs i Montegranaro, Italien. Även Söder noterade fyra förluster i gruppspelet och fick spela placeringsmatcher om plats 7-10 i turneringen. Söder noterade två vinster mot sistaplacerade franska laget Meyzieu och slutade på nionde plats i turneringen.

Resultat och statistik - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2013-08-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se