Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Prins Daniel testade baseboll i Hagaparken

När Idrottens Dag genomfördes i Hagaparken för första gången, på initiativ av Prins Daniel, dök prinsen själv upp för att bland annat prova på baseboll. Enligt rapporterna hade den idrottsintresserade prinsen en bra sving!

Våra sporter företräddes på ett föredömligt sätt av deltagare från kadettlandslaget, som leddes av Sundbybergs coach och landslagscoachen Hasse Bäckström.

Enligt rapporterna som strömmade in på Kadettlandslagets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fick Prins Daniel på minst tre fina slag, varav ett gick djupt ner på left-centerfield.


Dessutom var deltagarna förberedda på att prinsen skulle kunna komma på besök och hade förberett en gåva till prinsessan Estelle, med bland annat en rosa baseboll.


Totalt deltog drygt 20 idrotter i evenemanget med olika prova-på-aktiviteter. Evenemanget arrangerades av Riksidrottsförbundet, Stockholms Idrottsförbund, Solna stad, Djurgårdsförvaltningen, Stockholm stad och Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation. En av förhoppningarna är att få fler ungdomar att engagera sig i idrott.  

- I första hand ska besökarna ha en rolig dag, men jag hoppas också att många hittar en favoritidrott som de vill fortsätta med. Målet är framförallt att nå och inspirera barn som i dag är inaktiva genom att visa upp bredden av Svensk Idrott och ha med något som passar alla, sade Karin Mattsson Weijber, ordförande för Riksidrottsförbundet, inför evenemanget

Publicerad: 2013-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se