Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Vill du utveckla dig som spelare? Sök RIG!

Är du född 1998 och vill satsa extra på baseboll/softboll, få en bra gymnasieutbildning och förbereda dig för spel på college i USA? Då ska du, tillsammans med dina föräldrar, titta extra på RIG Baseboll Softboll i Leksand!

-> Lyckat läger i Frankrike för Akademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-> RIG/Akademin på träningsläger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdag för läsåret 2014/15 är 1 december 2013!

Riksidrottsgymnasiet Baseboll/Softboll i Leksand - eller Akademin som vi kallar programmet i vardagligt tal, drivs av Leksands Kommun som huvudman med support från bland annat SBSF, Riksidrottsförbundet, och Major League Baseball International.

Akademin har drivits av SBSF sedan läsåret 2006/2007 och sedan läsåret 2011/2012 är Akademin ett Riksidrottsgymnasium vilket innebär att det är riksintag vilket innebär att oavsett var eleven har sin bostadsort så kan han eller hon söka RIG Baseboll Softboll!

 

Varför ska jag söka till RIG Baseboll Softboll?

På RIG/Akademin kan du som idrottsutövare och gymnasielev kombinera en idrottssatsning (8-10 pass per vecka) med fullständig gymnasieutbildning och bli bäst i Sverige i din idrott!

På RIG/Akademin tar SBSF, Leksands Kommun och Leksands Gymnasium ett gemensamt ansvar för att talangfulla ungdomar ges en möjlighet att ta tillvara på sin idrottstalang och kombinera den med seriösa gymnasiestudier!

På RIG/Akademin förbereds eleverna på postgymnasiala studier i kombination med baseboll eller softboll på collegenivå i USA!

På RIG/Akademin får du som elev stöttning av Sveriges bästa instruktörer inom baseboll och softboll samt återkommande instruktörer utsedda av Major League Baseball International!

På RIG/Akademin får du delta i gemensamma träningsläger och turneringar med andra Akademier runt om i Europa och med stöttning av Major League Baseball International!


Om RIG/Akademin

RIG/Akademin är ett Riksidrottsgymnasium med riksintag.

Det betyder att du som elev dels måste komma in på dina studiemeriter, dels på dina meriter och dina förutsättningar som idrottsutövare.

Vi har totalt plats för 30 RIG-elever 2011/12 till 2013/14, vilket gör att cirka 10 elever antas till utbildningen per läsår. Målet med Riksidrottsgymnasiet är att göra det möjligt för elitsatsande ungdomar att kunna kombinera en hård idrottslig satsning med en satsning på studier.

 

Elitsatsning på baseboll/softboll - och utbildning!

På Akademin är både träning och utbildning prioriterad. Du skall som elev både kunna sköta din skolgång och din träning. Det kräver mycket av dig i form av vila, rätt kost och rätt fokus.

Du tränar med RIG 8-10 pass per vecka beroende på period och position, pitchers/catchers 1-2 pass extra. Måndagar och fredagar är träningen schemalagd mellan kl. 08.00-10.00, med eftermiddagspass. Tisdagar, onsdagar och torsdagar sker träningen efter skoltid.

Mer info om hur en vecka kan se ut på Akademin hittar du här Länk till annan webbplats.!

 

Om Leksands Gymnasium

Som elev på RIG/Akademin läser du något av de program som erbjuds i skolan och tränar baseboll/softboll dels på det individuella valet, dels på andra träningstider inom ramen för Akademin.

Mer information om Leksands Gymnasium finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Om Major League Baseball

MLB har aktivt stöttat Baseboll- och Softbollgymnasiet sedan starten 2006. Stödet består främst av specialistinstruktörer som kommer upp till Leksand och stannar där under ett par veckor och följer elevernas utveckling. 

MLB ger även annat stöd till RIG Baseboll Softboll, bland annat i form av träningsmaterial, pengar, möjligheter till matchning och läger.

 

Är du född 1998, duktig baseboll- eller softbollspelare, och funderar på vilket gymnasium som är bäst val för dig läsåret 2014/2015?

Kontakta någon av våra två instruktörer för mer information!

Tony Klarberg, tony.klarberg@baseboll-softboll.se, 070-522 74 06 eller

Karin Hjelm, karin.hjelm@baseboll-softboll.se, 070-229 48 05.

Publicerad: 2013-11-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se