Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tjejer! Boka in 13-14 september i Skövde!

Är du tjej som spelar baseboll eller softboll? Är du mellan 7-25 år? Är du sugen på att spela och träna tillsammans med andra tjejer i din ålder? Boka i så fall in helgen 13-14 september i Skövde redan nu!

Den 13-14 september arrangeras en av de träningsturneringar, som årligen anordnas för att utveckla fler softbollspelare, på Skövde Saints anläggning på Lillegårdens Idrottsområde.

I samband med den träningsturneringen kommer arrangörerna även öppna upp för individer att anmäla sig till en Utvecklingshelg för tjejer med fokus på softboll - oavsett om man spelar i baseboll eller softboll idag! Syftet är att en eller flera tjejer från klubbar som idag inte spelar i softbollserien skall kunna vara med - även spelare som är nyfikna på sporten och som inte spelar softboll idag ska även vara välkomna!

- Vi ser detta som ett sätt för fler att kunna komma in i softbollen och att behålla dem i idrotten även om man inte har ett lag "på hemmaplan", säger Mattias Grimstoft i SBSFs softbollutskott, samt arrangörsföreningen Skövde Saints.

Till turneringen i Skövde kommer det alltså vara möjligt för både lag och individer att anmäla sig.

- För att softbollen ska kunna växa och behålla de få tjejer vi har idag, måste vi bli bättre på att öppna upp möjligheterna för fler att spela mer. Du ska inte behöva spela i ett softbollag för att få spela softboll, har du inget lag att spela med - eller om du tränar med ett basebollag - så ska du ändå få möjlighet att spela med andra tjejer i samma situation, säger Mattias Grimstoft.

 

Precis som i Billingeslaget är målsättningen att tjejerna på plats delas upp i lag, förses med duktiga ledare och instruktörer, och att de under en eller två dagar (beroende på ålder) får möjlighet att båda spela och träna med kvalificerade instruktörer.

- Vi siktar på att kunna nå drygt 40 tjejer i olika åldrar, och få ihop ålders- och nivåanpassade lag så att de får spela med tjejer i sin egen ålder, säger Mattias Grimstoft. 

 

Mer information om denna aktivitet kommer under sommaren - men boka in helgen 13-14 september redan nu!

Publicerad: 2014-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se