Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenska Softbollandslaget, med sikte på EM 2015

Efter ett samtal med en mycket nöjd Mattias Grimstoft, Förbundskapten för Svenska Softbollandslaget, verkar det onekligen som att Baltic Open i Skövde blev ett riktigt bra startskott för landslagets väg mot EM i Holland 2015.

Baltic Open är ett resultat av att ESF (European Softball Federation) ville göra en satsning på softboll i den nordisk-baltiska regionen. "Att turneringen landade i Skövde hade mycket med det geografiska läget att göra, men också att klubben har ett bra anseende ute i Europa, bl.a. efter flera års spel i Europacuperna.", säger Kristian Pälviä, Skövde Saints, som varit turneringsansvarig. "Det är i princip klart att det blir ett Baltic Open även 2015 och då är förhoppningen att även lag från Finland, Norge och Litauen kommer att deltaga. Ja, Danmark var väldigt nöjda med årets arrangemang, liksom ESF:s representanter, så mycket talar för att turneringen återkommer 2015."

Mattias berättar vidare att "Seniorlandslaget spelade match mot det danska seniorlandslaget och det var en mycket tät match ända upp i 5:e inningen. Men i 7:e inningen slog vi kanonbra och gjorde riktigt smarta spel och hade bra kommunikation." Resultatet skrevs till 9-2 till Sverige. Priya Mohlén var outstanding med sin slagning.

"I juniormatchen gjorde vi ett ryck redan i första inningen.", säger en märkbart nöjd förbundskapten. "Svenska pitchern My Törnblom, Enköping SK, pitchade så himla bra -  bra fart och bra kontroll. Danskarnas pitcher var också väldigt duktig men hon hade fått dra ett tungt lass under helgen och våra unga tjejer ville verkligen och hade en härlig inställning." Matchen bröts redan efter 4:e inningen, med vinst till Sverige med 16-1.

Förutom matcherna i Skövde, innebar även landslagssamlingen fyspass, teambuilding och samtal om fokus och mål för de uttagna tjejerna. "Vi har fått positiv feedback från tjejerna efter helgen.", säger Mattias, som vill gärna lyfta fram Emma Tegth Nordin, Leksand BSK, och Julia Croneld, Söder SK som båda gjort en kanonhelg. Emilia Carlsson, Leksands BSK får också lovord från förbundskaptenen. Hon blev tyvärr skadad i en närkontakt med en av danskornas metalldobbskor. Emilias kommentar, trots att blodet rann var; ”Jag fick henne!” berättar Mattias. "Den inställningen gillar jag. Vi hoppas verkligen att hon är spelklar till Prag Softboll Week som är landslagets nästa stopp på väg mot EM 2015. Med på bussen ner mot Prag (som går den 23:e juni) kommer Emilia att vara ändå, oavsett om hon kan spela eller inte." säger Mattias. "Prag Softboll Week, som spelas under v. 26, kommer att bli både tufft och nyttigt för tjejerna, med hård träning och matcher. Vi anser att det är viktigt att träna ihop det här unga laget ordentligt inför 2015."

"Det är en fröjd och en ära att få coach de här tjejerna. Det har varit en väldigt kul helg. Att få coacha Svenska softboll landslaget är verkligen det bästa som finns. Grymt, helt enkelt." avslutar Mattias Grimstoft.

Truppen:
Helena Liss       Leksand
Emilia Carlsson   Leksand
Mathilda Strid    Leksand
Frida Höglund     Leksand
My Thörblom       Enköping
Amanda Wallén     Enköping
Lisa Schölin      Skövde
Julia Croneld     Söder
Vanessa Karadag   Skövde
Leslie Stratton   Skövde
Emma Teght Nordin Leksand
Lina Larsson      Skövde
Malin Ellström    Leksand
Lina Busk         Leksand

 Helena Liss
Leksand
Emilia Carlsson
Leksand
Mathilda Strid
Leksand
Frida Höglund
Leksand
My Thörblom
Enköping
Amanda Wallén
Enköping
Lisa Schölin
Skövde
Julia Croneld
Söder
Vanessa Karadag
Skövde
Leslie Stratton
Skövde
Emma Teght Nordin
Leksand
 
 
Lina Larsson
Skövde
Malin Ellström
Leksand
Lina Busk
Leksand

Publicerad: 2014-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se