Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför Regionslutspelet i Baseboll

I helgen (23-24/8) gör Alby, Botkyrka, Rättvik och Uppsala upp om vilket regionslag som ska få chansen att kvala upp till Elitserien. Alby arrangerar och ordnar live-sändning på webben. Vi har talat med coacherna.

23 augusti
lördag 12:00 Botkyrka - Uppsala
lördag 16:00 Rättvik - Alby

24:e augusti
söndag 13:00 Final


Alby Stars coachas sedan mitten av sommaren av Janne Andersson, som startade föreningen 1974.
”Laget vi har ser bra ut – det är en stabil trupp. Vi håller på och lägger planer för framtiden om hur vi ska bygga framöver, men nu inför helgen känns det bra. Vi har inga skador och trots att vi inte har så stor trupp är de rutinerade. Vi ser fram emot en spännande och rolig helg nu, extra kul givetvis att det är på hemmaplan.”, avslutar Janne.


Botkyrka Basebolls Gabriel Vasquez fick vi tag i inför elitseriekvalet som spelas i helgen i Alby.
”Det är första säsongen Botkyrka är med som eget lag, de flesta spelarna kommer ifrån Alby. Laget består mest av spelare med latinamerikansk bakgrund och 2 killar med rysk bakgrund. Vi vill ha kul, skapa bra stämning och bygga ett starkt lag tillsammans. Vi har som målsättning att prestera bra och vinna så många matcher som möjligt, Botkyrka vann 19 av 20 matcher i grundserien. Jag tror att det kommer att gå bra.”, säger Gabriel. ”Vi ska göra vårt bästa för att spela till oss en elitserieplats.”

Rättvik Butchers coach, Blake Eager, har nu spenderat sin 6:e sommar i Sverige.
”Vi har det yngsta laget i Sverige – de flesta är runt 17 år. Vi har i stort sett samma kärntrupp som tidigare, men vi fick Chris Granström och Tommy Lyndell som flyttade upp till oss för att få vara med och spela i vårt lag.”, säger Blake. ”Huvudmålet har inte på något vis varit att vinna eller ta oss till elitserien, utan att utveckla varje spelare så mycket som möjligt, att skapa en basebollfamilj här i Rättvik, se till att alla spelare känner sig trygga och hittar en plats i laget och gruppen. Tar vi en plats i elitserien vill vi givetvis spela.”

[ Lagbild på Uppsala saknas ]

Uppsalas Vincent Person, har coachat laget sedan strax innan jul.
”Vi har en relativt gammal trupp här, de flesta är runt 25 år och så är vi några äldre gubbar.”, säger Vincent och skrattar. ”Som lag har vi målsättningen att etablera oss här i Uppsala och bygga en stabil trupp. Vi är riktigt taggade inför helgen och det ska bli riktigt intressant och kul med kvalet. Klart vi vill gå upp i Elitserien!”, avslutar Vincent.

Publicerad: 2014-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se