Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll SM-Guld till Söder Softboll efter 3-2 i matcher.

Det gick till 5 matcher i softbollens finalserie. De två första matcherna var det inget snack om vilket lag som var det starkare den helgen.

Med vinsterna 16-2 och 22-7 hade dalkullorna ett grepp om finalserien som såg ut att vara svårt att lirka upp.

På Skarpnäck blev match nr 3 en riktig rysare där Söder lyckades vända ett 5-7 underläge efter 5:e inningen till en vinst med 9-7.

Match nr 4 en mycket tight match även där som slutade även den med vinst för stockholmstjejerna med 14-12. 
Lördagens matcher bjöd på väldigt bra slagning från båda lagen, fina spel och kämparglöd från alla på planen. 

Med 2-2 i matcher blev det söndagens 5:e finalmatch som skulle avgöra vem som skulle få guldet...

Solen skiner på Skarpnäck, två riktigt duktiga lag är supertaggade för sista finalmatchen, läktarna är näst intill fulla av dalkullor, dalmasar, stockholmare men framförallt av softbollälskande supportrar som lever sig in i denna rafflande match. 
Hejaropen Leksand, Söder dånar om vartannat och åskådarna har nog svårare att hantera matchen rent stressmässigt än vad spelarna och coacherna på plan har.
Ännu en läskigt spännande match bjuder lagen på där det var väldigt jämt upp till 5:e inningen där Söder tog 3 poäng vilket gjorde att Söder ledde med 6-2 inför 7:e inningen då lossnar slagningen ordentligt för Leksand som back to back slår 2 doubles och sedan slår Ruby Herrea en homerun som gör att Leksand går upp till 6-6. 

När Söder går upp för att slå i 7:e får de två hits direkt och med löpare på 2 och 3 går Matilda Johansson upp för att slå. 
Hon får på ett slag rakt mellan short och andrabas som avgör och Julia Johansson kan trampa hem den 7:e poängen för Söder. Matchen slutar 7-6. 

Om det i någon finalserie skulle vara två värdiga segrare är det i denna finalserie. 
Otroligt väl spelat av Leksand hela finalserien, det är fantastiskt kul att se dessa unga tjejer utvecklas från säsong till säsong. Söders helsvenska lag har varit stabila under serien och vände ett 0-2 underläge i finalserien till vinst. 

Söders Coach, Mo Johnson, sa efter matchen att det här känns underbart, precis det här jag har sett att tjejerna är kapabla till sedan dag ett förra året. Äntligen, de tre sista matcherna har tjejerna visat att de tror på sig själva att de kan klara av det och det är det jag och Ron har vetat hela tiden. Det var väldigt bra matcher och fin softboll från båda lagen här i Stockholm de sista matcherna och ja det känns kanon helt enkelt.
Mission accomplished säger Mo med ett brett leende. Nu känns det ok att åka hem till USA avslutar Mo.

Per Stridh, ordförande i Leksand, säger att vi kom väl inte riktigt upp i den nivå som vi vet att vi kan. Det fattas två landslagstjejer i USA just nu, fast det var lika i fjol när vi vann.  Vi vill absolut inte på något vis förringa Söders vinst, de spelade mer som ett lag nu de sista matcherna vilket brukar vara Leksands styrka.
Ett stort grattis till Söders välförtjänt guld, de vann ju serien också säger Per. 
Vi kommer igen säger Per, vi har drygt 10 nya juniorer hemma och vi vill visa många år framöver att vi är en toppklubb att räkna med avslutar Per. 

Publicerad: 2014-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se