Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckad utvecklingsturnering i Skövde

I helgen arrangerades en lyckad utvecklingsturnering i softboll på Skövde Saints hemmaarena. Sex lag kom till spel och dessutom spelades en separat ungdomsmatch!

Fler bilder från Skövde Softboll Cup finns på Skövde Saints webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Skövde Saints grupp på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

September bjöd som vanligt på fint softbollväder, stundtals lite kylslaget men höstsolen värmde gott på softbollplanen. Förutom de fem seriespelande lagen (Enköping, Karlslund, Leksand, Skövde och Söder) kom även Göteborg till spel med ett nästintill komplett lag. Totalt deltog alltså sex lag i turneringen som spelades med korta matcher (45 minuter). Varje lag spelade 4-5 matcher under helgen.

På lördagen arrangerades också två separata ungdomsmatcher för tjejer mellan 9-15 år där lagen blandades och ledarna turades om att coacha och instruera spelarna. Spelarna visade upp en härlig spelglädje och attityd, och visade att fler och fler föreningar fått igång rekryteringsverksamheten på allvar.

Som vanligt var det uppskattat både stora och små att de yngre tjejerna fick möjlighet att spela tillsammans.

Skövde Saints BSK tackar alla deltagande lag för gott humör och gott kamratskap, vi vill även tacka våra härliga funktionärer för ett fantastiskt arbete under helgen och vi vill rikta ett speciellt tack till de som dömde - framförallt förbundsdomaren Raymond Pettersson som ställde upp och var matchledare på ideell basis.

Om utvecklingen fortsätter i denna riktning finns det gott hopp om en positiv tillväxt för svensk softboll!Publicerad: 2014-09-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se