Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

J-SM Guld till Stockholm

J-SM i Baseboll avgjordes en underbar dag i Sundbyberg

Stockholm vinner Junior-SM 2014

Men låt oss ta det från början. Anländer till arenan vid sju tiden, redan då känns det att det kommer att bli en strålande dag och då menar jag inte bara vädret.


Första matchen skulle spelas mellan ett taggat Sundbyberg och favoriterna på förhand Stockholm. Efter en nervös inledning, där Sundbyberg hängde med bra och bara låg under med 1 poäng efter 4 innings, kunde Stockholm via bra slagning i 5 och 6:e inningen dra i väg och vinna komfortabelt med 12-6.


Andra matchen denna underbara dag spelades mellan Leksand och Sundbyberg. Upplägget för dagen var att alla möter alla i en serie och det lag som fick flest segrar blir SM-mästare.

Det innebar för denna match att Sundbyberg behövde vinna för att inte komma trea och om Leksand vann skulle vi få en direkt avgörande match om guldet i dagens tredje match mellan Stockholm och Leksand.

Leksand fick en kanonstart och tog ledningen redan i första inningen med 6-0 efter 2 innings, sakta men säkert jobbar Sundbyberg sig in i matchen och utjämnar i 6 inningen till 9-9. Sundbyberg lämnar 2 spelare på bas i toppen på 7 inningen och lyckas inte ta poäng. Leksand ser chansen att avgöra och tar den via en ”walk off” och vinner matchen med 10-9. Sundbyberg blir därmed trea i serien och får hämta ut bronspengen samtidigt som Leksand kan börja förbereda sig på en final mot Stockholm.

I finalen visade Stockholm direkt vilka som hade för avsikt att vinna matchen. Efter utmärkt pitching av Arvid Carlstedt, som sedermera utsågs till dagen MVP, och stark slagning av hela laget men framförallt av Oscar Holmberg som hade 3 hit på 3 försök i finalen. Vann Stockholm med 8-3 och blev därmed Svenska juniormästare 2014. Ett jättestort grattis.


Vid pennan

Björn Johansson

 

Sundbyberg Baseball och Softboll klubb

Publicerad: 2014-10-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se