Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ungdomsläger U12 i Smedjebacken

Totalt är nu 50 spelare - varav sex tjejer - från nio ungdomsföreningar anmälda till SBSF Youth Winter Camp i Smedjebacken 29-30 november!

Direktlänk: Inbjudan till SBSF Youth Winter Camp (pdf-format) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ANMÄLAN SENAST 10 NOVEMBER!

Efteranmälan öppen i mån av plats under sista veckan.
OBS! Vi kan inte garantera att de som efteranmäler sig får t-shirt. 

Anmälda föreningar (uppdaterad 15 november):

  • Alby IF (3 spelare)
  • Arvika BSK (2 spelare)
  • City/Kungsängen BSK (8 spelare)
  • Göteborg BSF (1 spelare)
  • Karlskoga BK (5 spelare)
  • Nyköping Baseboll (5 spelare)
  • Skövde BSK (11 spelare)
  • Stockholms BSK (5 spelare)
  • Sundbybergs BSC (10 spelare)

Under två roliga dagar i Barken Arena i Smedjebacken kommer erfarna ledare och landslagsspelare inspirera och instruera ungdomar och ledare, främst i kast- och pitchingteknik BÅDE för baseboll och softboll - men även ge möjlighet till korta matcher med paus för instruktioner.

Lägret genomförs lördag 29 november 13:00-18:00 och söndag 30 november 09:00-13:00. SBSF subventionerar deltagaravgiften genom Idrottslyftet och de medarrangerande föreningarna.

Den primära målgruppen är spelare som ska spela U12-baseboll nästa säsong (födda 2003-2005) men även spelare som är födda 2006-2007 är välkomna under förutsättning att de har basebollvana.

OBS! Nya spelare födda 2002 är också välkomna att anmäla sig! Observera dock att vi kommer öva pitching och catching på U12-avstånd.

I deltagaravgiften 300 kr ingår kostnader för hallhyra, boll, mellanmål/frukt lördag och söndag samt numrerad tröja/t-shirt. Boende och resa får var och en boka och bekosta själva. Läs mer i inbjudan på ovanstående länk!

Anmälan senast 10 november! 

En av initiativtagarna till lägret är mångåriga landslagscatchern och förbundskaptenen för U18-landslaget, Björn Johannessen, som förklarar syftet med lägret:

- Syftet med campen är att inspirera ungdomar till att våga kliva upp på kullen och pitcha, samt ge spelarna och coacherna verktyg och förståelse om hur en bra armrörelse ska se ut, säger Björn Johannessen.

Inom Sverige är det fortfarande vanligt förekommande med "coach-pitch" på ungdomsnivå, något som Björn med flera vill råda bot på. Därför bjuder man in till detta ungdomsläger där både spelare och ledare får verktyg för att fortsätta arbeta med ungdomspitching på hemmaplan.

- Vi är flera som är övertygade om att vi har ungdomar i svensk baseboll som klarar av att pitcha i U12 - det handlar bara om att ge dem rätt förutsättningar för att lyckas med det, och detta läger är ett led i rätt riktning, säger Mattias Grimstoft som är en annan av ledarna för lägret.

Läs mer om lägret i den bifogade inbjudan ovan - kom ihåg att anmälan sker senast den 10 november!

Publicerad: 2014-11-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se