Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leksand knep guldet på Inomhus-SM 2015

Grattis Leksand softboll som i söndags vann en spännande final mot Söder Softboll.

Leksand drog det längsta strået och vann tillslut med 7-2. Leksands catcher Anna-Karin Sollen Westling utsågs till turneringens MVP och fick som tack sitta med i SVT:s Vinterstudion för en kort segerintervju.

Projektledare Sanna Hermansson sammanfattar helgen:

"Helgens inomhus-SM i softboll som hölls här i Örebro blev en bra turnering - och jag måste säga att det har varit fruktansvärt roligt att få vara SBSF:s projektledare för inomhus-SM på årets SM-vecka.

Tack till alla från mina klubbkamrater i KIF Eagles tog hand om alla som vill testa på vår underbara sport i vår slagtunnel, teamet som skötte speaker och protokoll, förbundets representanter, den mycket proffsiga personalen på Conventum arena. kommunen som gjort ett jättejobb med arrangemanget att ordnade arena och volontärer m.m. samt RF och SVT som gör att vi över huvud taget kan genomföra det här fantastiska arrangemanget som SM-veckan innebär - ja, precis ALLA iblandade har varit helt fantastiska.

Det som dock verkligen gjorde att turneringen blev lyckad var hur otroligt jämnt och bra de deltagande lagen spelade. Under hela lördagens gruppspel bjöds vi på rafflande spännande och tighta matcher med stundvis briljant spel från alla fyra lagen i turneringen. En mix av unga lovande tjejer tillsammans med många av Sveriges idag absoluta bästa softbollspelare bjöd oss på över tio timmar med ren underhållning.

Publikmässigt var det också en lyckad turnering. Med många besökare på plats på arenan, både de redan frälsta men även "helt vanliga Örebroare" som var nyfikna på sporten och de nästan 200 som tittade på vår livestreaming både på lördag och söndag, känns det som om att intresset för turneringen var riktigt bra. Något som också var speciellt bra för oss här i Örebro - med många tjejer (och även killar så klart) från stan som varit och kollat och testat att slå i slagburen hoppas vi kunna locka fler till sporten."

Förbundskapten Mattias Grimstoft var mycket nöjd med vad han sett under turneringen.

"Så här jämn och bra softboll har vi inte haft på någon inomhusturnering på många år, tjejerna har visat att de har klivit upp ett snäpp och visar stundtals prov på softboll av högsta klass"

 

Stort tack till KIF Örebro och projektledare Sanna Hermansson som gjorde ett fantastiskt arrangörsjobb både inför och under helgen.

 

Resultat gruppspel - Lördag

11:00
Enköping-Skövde
2-3
12:30
Leksand-Söder
3-5
14:00
Leksand-Enköping
5-4
16:00
Skövde-Söder
6-4
17:30
Skövde-Leksand
4-5
19:00
Söder-Enköping
1-2
Resultat slutspel - söndag

Final
Söder-Leksand
2-7
Bronsmatch
Skövde-Enköping
7-3


Individuella utmärkelserna:

Bäste slagman: Emilia Carlsson, Leksand. Batting average på 0,667, 8 hits, 5 scored runs och 5 stulna baser.

Bäste pitcher: Frida Höglund, Leksand. 3 wins på 10,1 innings och 8 st strikeouts.

Most valuable player (MVP): Anna-Karin Solén Westling, Leksand. Batting average på 0,556, 6 RBI, 1 tripple samt flertalet defensiva spel på hemplattan i avgörande lägen från sin position som catcher.

Publicerad: 2015-02-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se