Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Trevor Rooper uppmärksammar svensk baseboll i Jokkmokk Ren-race!

Idag, den 5 februari ska Stockholm BSKs huvudtränare, Trevor Rooper, delta i det ren-race som arrangeras under Jokkmokks vintermarknad. Trevor ställer upp i denna lite mer udda tillställning för att han vill öka medvetandet om svensk baseboll.

Under själva loppet kommer Trevor vara iklädd en Stockholmströja, självklart ovanpå många andra lager kläder då det kan vara runt 40 minusgrader i Jokkmokk vid den här årstiden. Han kommer även att filma hela loppet via en kamera som han kommer ha fastspänd på huvudet.

Frågan är då, hur har en amerikansk basebollcoach lyckats hamna i ett flera hundra år gammalt traditionellt samiskt ren-race i norra Sverige? Samt hur ska han lyckas hålla sig kvar på en släde bakom en skenande ren? 

I was able to secure entry to the race because my sambo Åsa Lindfors was born in Jokkmokk and still knows the right people to get me a chance to participate. It seemed like a once in a lifetime opportunity, seems somewhat exotic and magical for a person from the states. An average race lasts between 35 and 45 seconds. Will I fall off the speeding sled or will I make it to the finish line?

Jokkmokk has hosted the winter market the past 410 years, since year 1605. I will enter the race with a platform of raising awareness for Swedish baseball and namely my team the Stockholm Monarchs. I also will attempt to film via reindeer cam, a camera attached to my forehead. I will alert the media - newspapers, radio, tv - that a two time gold medal winning baseball coach will attempt to be pulled on a sled behind a wild reindeer.

 

I denna facebookgrupp som Trevor har skapat, https://www.facebook.com/groups/theroop/?fref=ts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ger han all info om sin unika resa.

Vill ni även vara med och sponsra Trevor i hans resa att uppmärksamma svensk baseboll eller bara skicka era lovord för detta helt klart udda äventyr? Då är ni mer än välkomna att höra av er på: theroop@msn.com eller 0761-02 54 12.

Trevor låter hälsa:

Whether you sponsor or not - it is always a pleasure to share reports to our global baseball family and good friends! 

 

 

Uppdaterat...

Hur gick det då? Både race och intervju efteråt fångades på bild och finns att skåda på Youtube.

Racet: http://youtu.be/qBKcO0EfaG4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intervju: http://youtu.be/P4210eqxivs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-02-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se