Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skultuna AIK - SBSFs senaste medlem

Ungdomsverksamheten har vuxit inom svensk baseboll och softboll de senaste tre åren. Nu ser vi även ett trendbrott i att nya föreningar börjar bildas. Skultuna AIK är det senaste exemplet som startat upp verksamhet för barn och ungdomar.

Skultuna Wolves är namnet på laget och varje vecka samlar Marcel McAlister & Jim Gage ett helt gäng med barn i Skultuna utanför Västerås för att lära dem idrotten i deras hjärta. 

SBSF fick en liten pratstund med Marcel som entusiastikt berättar om den nystartade verksamheten:

- Jag (Marcel) & Jim har alltid brunnit för baseboll. Vi spelade bägge för Westeros Baseball tidigare och e

fter några års uppehåll så började jag och Jim prata om att återuppliva basebollen igen efter att den försvann helt från Västerås. Sagt och gjort började vi planera och kom samtidigt i kontakt med Anders Smevold som då var ledare i SIS Skultuna. Han var precis i startgroparna att starta Skultuna Allmänna Idrottsklubb och tyckte att detta med baseboll var en superidé, en annorlunda sport som var värd att ge en chans. När snön försvunnit så letade vi upp en bra spelplan att börja träna på samtidigt som vi annonserade ut via Skultunabladet och lite posters runt i kommunen. Idag har vi ca 15-20 återkommande spelare varje måndag och onsdag. Vi har även fått igång gamla spelare från Västerås som kommer ut och svingar lite boll med oss på fredagar, så vem vet, vi kanske får igång ett seniorlag igen?

Glädje i fokus

Marcel, Jim och de andra fokuserar på att barnen ska ha så kul som möjligt samtidigt som de lär sig reglerna och utvecklar ett bra spel. 

I juli kommer de även att anordna en baseballskola så att de barn som kanske inte har möjlighet att komma iväg på semester också ska ha något kul att hålla på med under sommaren. 

- Det kommer att varvas med träning, matcher, bad och andra äventyr, säger Marcel.

Skultuna AIK är en förening med flera sektioner och idrotter som barn kan deltaga i. Allt från i

nnebandy, MTB, skidor, skidskytte till parkour. Och senast i raden alltså baseboll!

 

Välkomna till baseboll- och softbollfamiljen säger vi på SBSF!

Publicerad: 2015-05-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se