Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollfest i Skövde i helgen

Sverige tog hem slutsegern när Baltic Open avgjordes för andra gången i Skövde. Danmark kom på andra plats, Litauen på tredje, och Norge på fjärde plats. Dessutom spelades två matcher i herrsoftboll.

För Sverige och Danmark var det ett led i förberedelserna inför Softboll-EM i Holland i juli. För Norges del var det första gången på över 10 år som man spelade internationell softboll.

Sveriges förbundskapten Mattias Grimstoft var nöjd efter helgen, som slutade med tre klara segrar:

- Jag tycker att vi visar att vi har ett bra lag på gång. Vi har en härlig stämning i truppen, slår bra i helgen, och pitchingen känns riktigt bra, säger Mattias Grimstoft.

Rutinerade Paulina Landin, Söder, gjorde comeback i landslagssammanhang och Mattias var oerhört nöjd med att ha lyckats övertala henne att göra comeback:

- Riktigt kul att få med henne i laget och coach henne, hon är oerhört proffsig och håller hög klass både i pitchercirkeln och som slagman, konstaterar Mattias Grimstoft, som i dagarna offentliggör truppen till Softboll-EM.

- Det finns mycket bra att ta med sig efter denna helg, konstaterar Mattias Grimstoft.


Sverige knep två solklara segrar över Litauen (15-0) och Norge (21-0) innan det inledningsvis var lite trögare mot Danmark. Men Sverige kunde ta kommandot och rycka till en klar 9-2 seger mot danskorna i den femte inningen, då matchen bröts i enlighet med de internationella regler som turneringen spelades under.

Litauen tog hem tredje plats efter 16-4 mot Norge.

 

Även detta år spelades det herrsoftboll, även om Norge inte lyckades få ihop ett komplett lag lyckades arrangörerna få ihop tillräckligt med spelare för att spela två matcher under helgen där spelare från Malmö i söder till Uppsala i norr deltog.

- Förhoppningsvis är detta starten på att få igång herrsoftboll som ett alternativ i Sverige, där vi sänker trösklarna för att kunna börja spela och även möjliggör för ex-spelare att kunna komma tillbaka inom förbundets verksamhet, säger initiativtagaren Kristian Pälviä, som planerar ytterligare evenemang de kommande månaderna.

- Förutsättningarna finns, vi blir fler och fler runt om i Sverige som ser fördelarna med att försöka få igång något för herrarna, och så länge det inte påverkar förbundets övriga serieverksamhet på något negativt sätt finns det bara fördelar med att försöka se vilket intresse det kan finnas för att få igång en ny gren inom vårt förbund, avslutar Kristian Pälviä.


Resultat Baltic Open 2015:

Damer:

Danmark - Litauen 7-3
Sverige - Norge 21-0 (3)
Norge - Danmark 2-3
Litauen - Sverige 0-15 (3)
Norge - Litauen 4-16 (4)
Sverige - Danmark 9-2 (5) 

Individuella priser:

Bästa slagman: Leslie Stratton, Sverige (.700, fyra dubblar, nio inslagna poäng)

Bästa pitcher: Paulina Landin, Sverige

Most Valuable Player: Priya Mohlén, Sverige

Publicerad: 2015-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se