Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige åter i A-poolen i EM

Efter en mycket bra insats under veckan är Sverige åter i basebollens finrum. Sverige har stått för en mycket stark turnering i Wien och får nästa år spela i A-poolen igen.

Sverige har vunnit B-poolen i EM i Wien, Österrike. På lördagskvällen besegrade det skandinaviska laget Österrike 8-5 i finalen och får återgå till A-poolen i 2016 års EM. 
Det var en tajt match på Prater i Wien. Österrike tog en 3-1 ledning i botten av den fjärde. Sverige utjämnade till 4-4  först i den sjunde. Efter att Österrike återtagit ledningen i den åttonde, tog Sverige fyra poäng i den nionde för

segern. Peter Johannessen kvitterade med sin RBI singel. Efter att baserna laddades med en intentional walk tog Matt Merrifield den ledande poängen på en passed ball. En RBI singel med baserna fortfarande laddade gav lite mer marginal som sedan inte behövdes då Sverige sedan tog tre snabba bränningar för att avsluta matchen. .

Under avslutningsceremonin Sveriges utnämndes Sveriges catcher Björn Johannessen  till Most Valuable Player. Peter Johannessen tog hem priset som bäste slagman. 

Publicerad: 2015-08-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se