Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Semifinallag i Baseboll klara

Stockholm Monarchs som slutade som seriesegrare får ta emot Sundbyberg Heat i semifinal på Skarpnäck nästa helg och Leksand Lumberjacks får ta emot Sölvesborg Firehawks i semifinalerna på Lugnet. Nedan lite kommentarer från respektive lag

Slutspurten på Elitserien 2015 blev oerhört spännande för att avgöra vilka lag som skulle placera sig högst i tabellen och erhålla hemmaplansfördel i semifinalerna. Det var länge ovisst hur slutställningen skulle bli. De tre lag som placerade sig överst ligger mycket nära varandra poängmässigt.

Matchstarter 13:00 och ca 16:00 på lördagen, bäst av 3 matcher så behövs det spelas avgörande match på söndagen kl 12:00

 

Stockholm Monarchs

Vi har god stämning i laget inför slutspelet, vi avslutade bra nere i Sölvesborg och slutade som seriesegrare i grundserien. Målsättningen var att ha ett vinnande lag i utvecklingsstadiet, dvs utveckla våra yngre spelare och ge dom chanser samtidigt som vi bibehåller vår vinnande attityd och vårt spel för att vinna alla matcher. Vi ville givetvis ta oss först till sutspel och därefter vinna serien vilket vi gjorde så nu är målet att försvara SM-guldet från i fjol. Vi ser fram emot jämna och bra matcher i slutspelet. Om säsongen som passerat nämns att det var synd att Botkyrka drog sig ur samt att landslaget låg redan i juli det gjorde att säsongen blev hackig, det bästa med säsongen är att vi har spelat in många av våra yngre spelare och de gjort det väldigt bra. Stockholm tar emot seriefyran Sundbyberg på Skarpnäck lördag 5:e september för semifinalmatcher 13:00 & 16:00 och om det behövs spelas en avgörande match söndagen 6:e september.


 

Leksand Lumberjacks
Vi har varit klara för slutspel länge så det är bara motståndet som varit ovisst säger Per Strid, ordförande i Leksand Lumberjacks.
Vi har förmånen att få spela på hemmaplan säger coahen Tyler Overstreet och det är jag väldigt glad för att vi slipper den långa resan som Sölvesborg måste göra nu.
Vi har haft matchledigt ett par helger nu så vi spelade en träningsmatch mot Rättvik nu i veckan. Det kommer att bli tuffa matcher i semin så vi vill förbereda oss så gott vi kan och inte bara träna vanligt med laget. Leksand blev serietvåa och tar emot Sölvesborg, slutade som trea i serien,  på lördag 5:e september för semifinalmatcher13:00 & 16:00 och om det behövs spelas en avgörande match söndagen 6:e september.Sölvesborg Firehawks

Kalle Knutsson meddelar att det känns okej inför slutspelet men visst har vi lite skador. Vi har haft en tydlig målsättning hela året för oss själva och det är slutspel och final. Det som vi hittils är mest nöjda med är att vi har snittat mindre än 3 insläppta poäng per match. Vi har nått målet med slutspel och har spelat över 20 spelare i Elitserien och nästa år siktar vi på 25 spelare istället. 


 

 

Sundbyberg Heat

Petter Croneld, coach, säger att vi ser fram emot slutspelet och det känns bra. Målsättningen inför säsongen var högt satt vi ville till slutspel men vi visste också att det skulle krävas mycket då vi har ett väldigt ungt lag och vi har fått  inför slutspelet och att vi har fått gå runt på många spelare i år vilket vi tror har hjälpt oss att hela tiden utvecklas och spela bättre ju längre säsongen gått. Det roligaste med säsongen som varit är just utveckling och de vinster vi tagit, det bådar gott inför framtiden.


Publicerad: 2015-09-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se