Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll i Australien

Albin Sivard som är i Australien och spelar nu berättar lite om hur han har det. Artikel tack vare Robert Claesson och Albin Sivard.

För er som inte vet vem Albin är så är det en 22 årig kille som startade sin basebollkarriär i Enskede och har spelat med Stockholm och med Leksand sedan 2014. Anledningen till att Albin sökte sig till Australien för att spela är att han ville ha mer tid att träna själv vilket är svårt på college där du som spelare tränar med ditt lag i flera timmar.

Albin spelar nu i Rockingham Rams och alternterar varannan helg mellan att pitcha och spela outfield. Klubben är uppbyggd på samma sätt som svenska föreningar men med fler lag i olika divisoner. Laget har en spelande coach som kommer från Rockingham.

Förutom Albin har klubben två amerikanska importer som spelar i första ligan medan Albins lag spelar i andra ligan. Nivån i Albins liga är ungefär som elitserien hemma ganska varierande. Det finns 5 divisioner senior och 3 divisioner juniorbaseboll där. De tränar 2-3 kvällar i veckan då spelarna precis som hemma i Sverige antingen studerar eller jobbar och matcher blir det minst en i veckan varje söndag och ibland även på fredagen. Totalt blir det 18 matcher på en säsong.

Albin bor hos en före detta spelare med 2 lagkamrater och har nära till planen vilket är bra då Albin lägger mycket tid på egen träning ensam eller tillsammans med en av amerikanerna som också pitchar. Skillnaderna Australien mot Sverige är att konkurrensen är större down under i Australien men annars så tränar vi oftare hemma och tar det mer seriöst i Sverige som jag är van säger Albin. Trots det ligger de ändå steget före med mycket mer bra pitching osv lägger han till.

Albin som gått på RIG, Akademin i Leksand, känner att han har fått med sig saker han nyttjar nu när han tränar så pass mycket själv varje dag och så lägger jag ju till mycket eget också så klart.

Till sommaren är det spel i Leksand som gäller igen och så siktar Albin på en plats i landslagstruppen nu inför EM. Det är mycket EM jag tränar för avslutar Albin. Stort lycka till önskar vi både Albin och hans Rockingham Rams

Publicerad: 2016-02-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se