Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-Finalspel i Baseboll till helgen

På fredag klockan 18:00 kastas första picthen i Leksand i finalmatch 1 av 3 i 2016 års elitserie i baseboll. Leksand Lumberjacks tar emot Stockholm Monarchs.

Leksand som fick möta Sölvesborg i semifinalen hemma förlorade första semifinalen med 2-3 efter att ha haft ledningen med 2-0 till 4:e inningen då Sölvesborg Firehawks tog 2 poäng och sedan knep ytterligare 1 poäng i 6:e inningen. I semi nummer 2 öppnade Leksand med att ta 3 poäng i första inningen och i 5:e fick Sölvesborg hem en poäng men Leksand tog ytterligare 2 poäng och 5-1 ställningen höll matchen ut. Sista avgörande semifinalen slutade 6-4 till Leksand som alltså tog revansch mot Sölvesborg som vid 2015 år semi besegrade Leksand med 2-1 i matcher.

Stockholm Monarchs som är i final för fjärde året i rad och fram tills förra året plockat hem sex guld till huvudstaden de senaste åtta åren, mötte Rättvik i semifinalen uppe i Dalarna.

Första matchen höll bägge lagen defensiven bra och det stod 0-0 men i 4:e inningen kunde Stockholm ta 3 poäng medan Rättvik tog 2 poäng. Inför 8:e inningen ledde Stockholm med 7-2 men Rättvik la i en växel och plockade 4 poäng där Stockholm tog 1 och fler poäng blev det inte utan matchen slutade 8-6. Andra semifinalen måste ha varit galet spännande att se då ställningen 0-0 höll ända tills 9:e inningen där Stockholm tog 10 poäng och Rättvik 5.

Men som sagt på fredag möts åter igen Leksand och Stockholm i final sist var 2014 när Stockholm på hemmaplan med 2-1 i matcher tog guldet. Final 2 och eventuellt 3 spelas på lördagen den 3:e september.

Kom och titta på elitserien när den är som bäst!

Publicerad: 2016-08-31

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se