Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-Guld i softboll till Leksand

Tjejerna ville inte vara sämre än basebollaget och tar SM-guld 2016. Softbollaget har dessutom vunnit inomhus-SM 2016! Senast det begav sig att Leksands softboll- och basebollag vinner guld samma år var 1987, 29 år sedan.

Det stod 1-1 i matcher efter förra helgens två bortamatcher i Skövde. Leksand startar den första matchen övertygande och kommer ut på baserna rätt enkelt. Karin Hjelm pitchar och släpper inte in Skövde i matchen. Blir det en hit så tas den enkelt av en säker Leksandsdefensiv. Efter sex innings leder Leksand med 11-1 och matchen är avgjord.

Skövde är piskade att vinna nästa match för att få till en femte och avgörande. Leksand slår bättre mot deras amerikanska pitcher än förra helgen och tar också matchens första poäng. Skövde kvitterar och tar ledningen med 2-1. Leksand kvitterar till 2-2 som också står sig efter sjunde inningen. I tilläggsinningar får lagen ställa ut en löpare på andra bas. Karin Hjelm har klivit tillbaka in i matchen som pitcher och ser till att med Leksands starka defensiv nollar Skövde. När det blir Leksands tur att slå lyckas de genom en uppoffrande bunt förflytta sin löpare från två till tre. Genom en wild pitch från Skövde som går över deras catcher lyckas Leksands Ylva Bröms springa in den avgörande poängen för Leksand. SM-guldet är tillbaka i Leksand!

Leksand coach/spelare Mindy Larson utses till finalernas MVP. Leksand vinner SM-guldet med två startande spelare borta men med fantastiska juniorer som visar att de är en del av klubbens framtid

 

Foto: Jan Carlsson

Publicerad: 2016-09-17

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se