Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kval till Elitserien i Baseboll

Under helgen spelades regionseriekvalet i Sundsvall där Sundsvall, Los Nicas, Alby och Uppsala möttes. Söndagens final mellan Sundsvall och Uppsala vanns av hemmalaget.

Sundsvall Mosquitoes vann Elitseriekvalet mot Uppsala på hemmaplan.Känns grymt, säger coachen Wilhelm Nordström, vi har jobbat i flera år mot detta. 
Vi låg under 6-0 och sedan vände vi. Vi knappade in det poäng för poäng och vann med 9-6 till slut. 
Vi har aldrig haft så mycket publik tidigare och nu när vi hade hemmafördel och vann på det här sättet var det rent magiskt.


Vi hade många gamla spelare i publiken, vänner och familj så det känns så himla kul att vi tar det då. 


Att det var 20 år sedan elitserien sist, 30 år sedan vi byggde planen och att föreningen firar 40 år 2017, det gör att det är mycket att fira. Dessutom på det kommer nya inomhushallen, träningslokalen, stå färdig under våren 2017. Så goda förutsättningar för ett Elitseriespel och fortsatt satsning för hela Sundsvall Mosquitoes verksamhet.
Spelartruppen vi har är blandad, idag var vi 18personer på rostern allt från 40 åringar till 14-15åringar. Största klungan är dock 17-25år så det lite av ett generationsskifte vi ser i Sundsvall. 
Vi har valt att spela och utveckla våra svenska spelare fortsätter Wilhelm, vi har så mycket kunskap, träningsvilja och motiverade spelare i föreningen så vi vill inte plocka in spelare eller coacher utifrån som kommer att ta en av våra egna killars plats på planen. 


Nu har vi ju kvalat in till Elitserien men det officiella beslutet om vi vill gå upp med allt vad det innebär för oss i resor, kostnader etc får vi ta på spelarmötet om ca 2 veckor. 


Hela gänget sitter nu och har avnjutit vinstmiddag på Biteline i Sundsvall och inväntar nu reportaget om kvalhelgen och elisterieplatsen på Mittnytt.
Vi önskar stort lycka till till Wilhelm och hans lagkamrater i Mosquitoes och gratulerar givetvis till en mycket efterlängtad Elitserieplats.

 

Foto: Maja Hansson

Publicerad: 2016-09-19

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se